RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 29. detsember 2015

Mis Sinuga juhtus Risto...?

Eestist 18.detsembril 2015 väljasaadetud Risto Teinoneni vastus Rahvusliku Teataja" toimetusele:

Kirjeldan siis veidi, mis juhtus. Reedel 18. detsembril saatsin tavapäraselt oma elukaaslase tööle. Tagasi tulles seisis trepikoja uksel kahtlane tegelane. Sisenesin ja tõmbasin ukse hoolega kinni. Kodus tegelesin meilidega ja pakkisin tööriided kaasa, sest olin teel maale puid langetama. Kavas oli sel päeval Toompeale Riigikokku minna, et (septembris Himmleri homo-teemalise raamatu jagamisele sarnaselt) saadikutele raamatud "Kuriteo värv" viia. Sellest plaanist olin eelmise päeva hommikul loobunud, sest sain teada, et saadikud olid juba jõulupuhkusele läinud.
No, toimetasin siis kodus, kui uksekell helises. Ma ei teinud ust lahti. Naabreid ma ei tunne ja kord, kui ukse olin lahti teinud, olid seal Jehoova tunnistajad. Aimasin, et seal võivad olla seekord hoopis NEMAD. Mõne aja pärast olin oma toimetused valmis saanud ja siis võtsin tööriietega koti ja autovõtmed ja läksin välja. Trepikojas seisis juba mainitud kahtlane tegelane ning (piirivalve)politsei rõivais naisterahvas. Too küsis, kuidas teie nimi on? Vastasin. Siis küsis, kuhu ma olen teel? Ütlesin, et maale puid langetama. Tegelane ütles, et oodake, kutsume patrulli kohale. Patrull tuli ja nii pakiti mind politseikaubiku tagaruumi ja viidi jaoskonda. Seal küsiti isikuandmeid, teatati väljasaatmisest, pildistati, võeti sõrmejäljed, võeti mobiiltelefonid ära, teatati viieaastasest sissesõidukeelust. Mainiti, et võin ühele lähedasele teatada. Kui minu transpordist juba räägiti, tuli tuppa uus tegelane, Talimaa-nimeline, ja hakkas rääkima väärteomenetlusest. Selle menetluse huvides jäid siis mu telefonid jätkuvalt nende kätte, teatati läbiotsimisest. Küsisin kuidas kavatsete mind üle kuulata, kui saadate koheselt riigist välja. Hr.Talimaal vastust polnud. Kuna mul oli taskus kõigest 40 eurot ja ees teekond välismaale, nõudsin kodust läbi astumist, et saaksin kaasa võtmed ja pangakaardid. Seda ei tahetud lubada. Pidin kahel-kolmel korras seletama, et seaduses on toodud, et menetlust tuleb läbi viia menetlusalust isikut võimalikult vähe kahjustades, ja kui te mind välismaale saadate ilma võtmeteta ja pangakaartideta, taskus 40 eurot, on see küll tahtlik kahjustamine, sest need asjad asuvad siit paari kilomeetri kaugusel ja on kiiresti kättesaadavad. Lõpuks see käik õnnestus, loomulikult saatjate hoolsa valve all. Siis pandi mind politseiautosse, saatjaks kolm politseinikku. Läks sõiduks Tallinna suunas, alguses tulede vilkudes ja suure kiirusega, hiljem tavalise kiirusega, ilmselt oli välja tulnud, et oleme graafikus. Piletid olid juba olemas. Tallinnas saadeti otse laeva uksele. Proua juures oli põhjalik läbiotsimine ja ära viidi mu kaks arvutit, ühingule kuuluvat raha suurem summa ning suurel määral raamatuid. Igaüks võib ettekujutada, mida võis tunda naisterahvas, kellele tuleb politsei tööle järele ja kelle kodu nad siis läbituhnima hakkavad. Üldised läbiotsijad olevat olnud viisakad, ilmselt suuresti tänu sellele, et ta kutsus kohale tunnistaja. Minu suhtes oldi samuti asjalikud, ainult imestasin seda, et naisterahvas, kes isikuandmeid küsitles ja sissesõidukeelust teada andis, vastas mu lahkudes öeldud soovile "rahulikke pühi" lühidalt sõnaga "ahh...". Eks see oli ka mitteteadlik ebaviisakus, pigem tema lastetoaga seotud.
 
Risto Teinoneni väljasaatmisotsus on seda murettekitavam, sest selles seisab muuhulgas:
Olukord, kus Eestisse asub lähiaastail elama arvestatav hulk teisest rahvusest, rassist ja religioonist inimesi, on ühtlasi äärmiselt soodus pinnas võõraviha ja vägivalla õhutamiseks. Euroopat tabanud pagulaskriisi valguses on tuntavalt kasvanud äärmuslikult meelestatud isikute huvi MTÜ La Colonia tegevuses osalemise vastu. Risto Mikael Teinoneni ja MTÜ La Colonia suhtumine pagulastesse ning teise nahavärvi ja kuluuritaustaga inimestesse on aga rassistlik ning vägivalda õhutav. Risto Mikael Teinoneni tegevuse eesmärk on tekitada pingeid eri ühiskonnagruppide vahel, mistõttu tuleb selles näha ohtu Eesti Vabariigi sisejulgeolekule, avalikule korrale ja ühiskondlikule turvalisusele. Samuti tuleb arvestada, et äärmuslikult meelestatud isikute koondumine ühte kooslusesse võib süvendada nende radikaliseerumist ning tuua kaasa vägivallateod.
Edasi jätkub:
Risto Mikael Teinonen sai 2002 aastal Eesti Vabariigi kodakondsuse eriliste teenete eest. Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori 30.12.2011 käskkirjaga loeti Risto Mikael Teinoneni Eesti Vabariigi kodakondsuse kaotanuks.
 
Kui Risto Teinoneni tagakiusamist juhtis Kaitsepolitsei kõrgelt ametipostilt Aleksei Dressen, kes hiljem osutus riigireeturiks" ja vene agendiks", siis Kaitsepolitsei ei leia põhjust peeglisse vaadata ja oma tegevust lähemalt uurida ning tagakiusatud ohvrite ees vabandada ega kahju hüvitada. Nagu lugeja ilmselt taipab, ei olnud Risto Teinoneni tegevuses midagi, mis oleks osutanud väljasaatmisotsuses mainitud vägivallategudele. Vaid hoopis selgub, et meie kuritegelikud valitsejad ei ole loobunud üldsegi plaanidest asustada Eestisse piiramata hulgal muhamediusulisi mitte- eurooplasi, kelle seas on ära-arvamata hulk terroriste, kellel on nähtavasti ülesanne, mida me veel ei tea, kuid ilmselt see on suure või väiksema hulga (võimalik, et kõigi) Eesti elanike füüsiline hävitamine. Selle eesmärgi nimel on lollametnikud pandud juba tegutsema. Risto Teinoneni väljasaatmisotsuse on allkirjastanud sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort.
Suusõnaliste andmete järgi olevat 1940 kaitsepolitseinikud püüdnud koos NKVD-meestega Eesti patrioote, kes siis NKVD-le üle anti. 1941 sidusid kolleegid" NKVD-st nende käed okastraadiga kinni (kui neist enam kasu ei olnud) ja matsid nad elusalt. Ajalugu pidi korduma.
 
Matti Ilvese blogile Jaan Hatto
________________ 

Risto Teinoneni "Menetlusblogi": Kuidas kõik jälle algas...
Link: http://menetlusblogi.blogspot.fi/
Eestist on alustatud teisitimõtlejate väljasaatmist, täpselt nii nagu see toimus NSV Liidu ajal, nüüd aga on meie riik okupeeritud sisuliselt Euroopa Liidu poolt.
M.I.

1 kommentaari:

Anonüümne 29. detsember 2015, kell 15:24  

Kõige selle taustal jääb üle veel meenutada Lihula samba lugu. Millal küll eesti rahvas tõeliselt vabaks saab?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP