RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 18. detsember 2015

MTÜ Eesti Vanemad liige: uus lastekaitseseadus nõrgestab perekonda

MTÜ Eesti Vanemad liige Allan Sarri ütles, et uue lastekaitseseaduse järgi on kõige hullem see, et lastekaitsetöötaja ei vastuta oma otsuste eest. "Põhimõtteliselt võib lastekaitsetöötaja oma äranägemisel, politsei ja kohtu loata, siseneda perekonda ja võtta lapse ära," märkis Sarri.

Sarri nentis, et loomulikult võib tulla mõnes peres, näiteks asotsiaalses, ohuolukordi, kus laps tuleb perest kiiresti eraldada. Küll võib tema sõnul taoline hetk tabada ka poliitikut, kui tema oponendid annavad näiteks enne valimisi tema kohta vastavaid signaale. "Kas see ei halva ka inimese poliitikakarjääri võimalusi? See lööb ju iga perekonna elu sassi, kui taoline asi peaks juhtuma," tõdes ta.
Uue lastekaitseseaduse kaheldavaid paragrahve on korduvalt avalikkuse ette arutamiseks toodud, ent mingisuguseid tulemusi nende kohendamiseks pole õnnestunud saavutada, sõnas Sarri. "Lastekaitseseadus potsatab ühte koos kooseluseaduse ja teiste asjasse puutuvate seaduste muudatustega. See on nagu suur pusle, mille kokkupanemisel alles selgub, mis sellest saab."

Sarri rääkis, et kui MTÜ Eesti Vanemad käis riigikogu sotsiaalkomisjonis lastekaitseseaduse osas muudatusettepanekuid tegemas öeldi neile, et aastast 2016 ei ole enam perekonda kui sellist. "Kui traditsioonilises peres on laste ja vanemate õigused ning kohustused teada, liigub praegu asi totalitaarselt selle poole, et riik sekkub laste kasvatamisse. Seda tehakse hiilivalt."
Sarri sõnas, et kahjuks jätab uus lastekaitseseadus inimesed suhteliselt ükskõikseks. "See on nagu varjusurmas ja tundub, et ei puuduta mitte kedagi. Ometi puudutab just lastekaitseseadus kõige valusamalt ühiskonna taastootmist ja perekonda. Praegu sellega ühiskonda ja perekonda nõrgestatakse."

Allikas: http://www.pealinn.ee/koik-uudised/mtu-eesti-vanemad-liige-uus-lastekaitseseadus-norgestab-perekonda-n159006

1 kommentaari:

Anonüümne 18. detsember 2015, kell 16:05  

Ja nad käivad torkimas põlisrahvaste perekondi, aga jumala eest, mitte muulaste!
Krt, millal tuleb päev, millal me hommikul tööle minemise asemele selle paabeli puruks lööme?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP