RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 17. detsember 2015

Siseminister Orpo: Euroopa Komisjoni otsus ohustab Soome riigikaitset

Euroopa Komisjon otsustas Pariisi terrorirünnakute järel keelustada eraisikutele tsiviilkäibes poolautomaatrelvad. Soome siseminister Petteri Orpo loodab, et komisjon on valmis liikmesmaadele siiski vastu tulema.

Orpo sõnul on see küsimus Soome jaoks põhimõtteline. "Vabatahtlik riigikaitsel on nii suur osa Soome riigikaitses, et siin ei ole Soomel paindlikkust. "Muidu oleme valmis läbi rääkima," ütles siseminister Yle vahendusel.
Soome siseminister loodab, et Euroopa Komisjon on valmis liikmesmaade eriküsimustes vastu tulema.
Euroopa Komisjon tahab muu hulgas keelustada tsiviilkäibes poolautomaatsed tulirelvad, mis laevad end ise, kuid ei tulista automaattuld.

Soomes on keeld põhjustanud vastuseisu. Vastustajate arvates raskendab keeld märgatavalt Soome reservkaitse toimimist, kuna reservistid kasutavad õppustel isiklikke relvi.

Allikas: http://uudised.err.ee/v/valismaa/fed94d14-f393-4a98-8179-7835cad5a967/siseminister-orpo-euroopa-komisjoni-otsus-ohustab-soome-riigikaitset
_______________
Varro Vooglaid: "1940. aastal korjas Nõukogude Liit Eesti kodanikelt relvad ära, et muuta rahvas enesekaitsevõimetuks, riigist võimalikult sõltuvaks ja manipuleeritavaks-kontrollitavaks massiks. 2015. aastal tahab sama projekti ellu viia Euroopa Liit. Küsigem, kes siin Eesti tegelikku kaitsevõimet õõnestab ja nn Putini tööd teeb?"
Facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 22. detsember 2015, kell 23:18  

EU = NSVLiit ainult nende ettepanekud tuleb täita,



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP