RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 28. detsember 2015

Tšehhi president nimetas põgeniketulva “organiseeritud sissetungiks”

Tšehhi president Miloš Zeman nimetas laupäeval põgeniketulva Euroopasse “organiseeritud sissetungiks”, lisades, et Süüriast ja Iraagist pärit noored mehed peaksid pühasõdalaste vastu “relvad haarama”.
“Olen sügavalt veendunud, et me seisame silmitsi organiseeritud sissetungiga, mitte põgenike spontaanse liikumisega,” ütles Zeman laupäeval avaldatud jõululäkituses tšehhi rahvale.
Tema sõnul on kaastunne “võimalik” nende põgenike suhtes, kes on vanad, haiged või lapsed, ent mitte noorte meeste vastu, kes peaksid tema hinnangul kodumaal pühasõdalastega võitlema.
“Enamik ebaseaduslikke migrante on hea tervise juures noored vallalised mehed. Mind paneb imestama, miks nad ei haara relvi, et võidelda oma riikide vabaduse eest äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu,” ütles Tšehhi president.
Noorte meeste põgenemine Iraagist ja Süüriast vaid tugevdab IS-i, lisas ta.
Zeman võrdles põgenike olukorda tšehhidega, kes lahkusid natside okupatsiooni ajal aastatel 1939-1945 kodumaalt, et “võidelda oma riigi vabastamise nimel, mitte selleks, et saada Suurbritannialt sotsiaaltoetusi”.
Zeman on islami- ja migrantidevastaste avaldustega esinenud ka varem.
Hiljutisest küsitlustest selgus, et ligi 70 protsenti tšehhidest on vastu migrantide ja põgenike saabumisele riiki.
Tšehhi oli septembris üks neljast Euroopa Liidu liikmesriigist, kes hääletas Euroopa Komisjoni kohustuslike põgenikekvootide vastu.

UU/AFP/BNS
FOTO:  AP/SCANPIX

Allikas: http://uueduudised.ee/tsehhi-president-nimetas-pogeniketulva-organiseeritud-sissetungiks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP