RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 20. detsember 2015

Viktor Orbán: Euroopa peab naasma demokraatia juurde

Viktor Orbán kõnelemas erakonna Fidesz kongressil, 13. detsember 2015. Foto: Tamas Kovacs, AP/Scanpix
Ungari peaministri Viktor Orbáni sõnul vajab Euroopa uusi reegleid ning peab naasma demokraatia juurde, sest viimastel aastakümnetel domineerinud liberalism on pöördunud vabaduse, rahva ja demokraatia vastu. Samuti lükkas Orbán tagasi Euroopa Ühendriikide idee ja avaldas toetust rahvusriikide Euroopale.

“Kuigi Ungari on kaitstud, tuleb aru saada, et Euroopa on rünnaku all ja näeb välja kui lahinguväli. Täna võime näha üksnes jäämäe tippu, sest kümned miljonid [migrandid] võivad endiselt Euroopa poole liikuma hakata. Euroopa on nõrk, sest tema liidrid on ebakindlad, selle asemel et tegutseda,” kõneles Viktor Orbán 13. detsembril oma erakonna Fidesz 26. kongressil, kus ta partei esimeheks tagasi valiti.

Orbán lisas, et Euroopa vasakpoolne eliit ja mitmete riikide juhid üritavad leida teid, kuidas veelgi rohkem migrante sisse tuua. Samas on igale arukale inimesele selge, et Euroopa heaolusüsteem ei pea sellele vastu. Migratsioon on terrorismi ja kuritegevuse kasvu tõttu ohuks ka julgeolekule. Sisserändajad ei loobu oma tavadest ning tekib paralleelne ühiskond, mis “aeglaselt, kuid kindlalt muudab meie maailma vähemuseks.”
Orbáni sõnul on suurimaks probleemiks see, et Euroopa ei seisa enda eest, vaid tegeleb teisejärguliste küsimustega nagu inimõigused, progress, uued peremudelid ja sallivus. Euroopa ei usu enam väärtustesse, millest kõik need ideaalid algselt pärinesid, kaasa arvatud kristlus, terve mõistus, võitlusvalmidus ja rahvuslik uhkus.

Euroopa vajab reforme ja uusi reegleid ning peab naasma demokraatia juurde, rõhutas Orbán ja lisas, et “viimased 25 aastat on Euroopa ajaloos olnud pikk liberaalne periood, kuid liberalism on praeguseks ära väsinud ja pöördunud vabaduse vastu, rahva vastu ja demokraatia enese vastu.”
Viktor Orbán lükkas tagasi vasakpoolsete reklaamitava Euroopa Ühendriikide idee ja avaldas toetust rahvuste Euroopale.
Loe lähemalt siit.

Allikas: http://objektiiv.ee/viktor-orban-euroopa-peab-naasma-demokraatia-juurde/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP