RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 4. jaanuar 2016

Euroopa Komisjon ihaleb Poolaga arveid klaarida

Euroopa Komisjoni ei paista mitte üks raas rõõmustavat see, et Poola rahvas on valinud suveräänsuse ja oma rahva huvide eest seismise tee, mitte kuuleka integratsiooni ja pimesi allumise poliitika Brüsseli diktaadile.  Juba on “Junckeri staabis” paanika ning üles puhutakse mulli sellest, et uus Poola valitsus on diktaatorlik ja eirab demokraatiat. Täpselt nagu omal ajal Ungaris, nii et “tuttav käekiri”.
Euroopa Komisjon teatas pühapäeval, et asub sel kuul arutama õigusriigi olukorda Poolas. Tegemist on võimaliku karistusprotseduuri esimese faasiga pärast seda, kui Poola valitsus võttis oma kontrolli alla riigimeedia.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker on seadnud esialgse debati kuupäevaks Poola õigusriigi olukorra üle 13. jaanuari, seisab komisjoni avalduses.
Poola parlament kiitis kolmapäeval heaks seaduse, mis annab valitsusele õiguse nimetada otse ametisse riigimeedia juhte.

Poola konservatiivse Seaduse ja Õigluse (PiS) partei valitsus on alates novembris keskpaigast astunud samme riigi sõltumatute institutsioonide rahvuskeskseks taastamiseks. Vahepealsed valitsused olid paraku enamus riigiorganeid mehitanud omade brüsselimeelsete inimestega, alates kohtusüsteemist ja lõpetades jõustruktuuridega. Situatsioon on väga sarnane Eestile, ainult selle vahega, et meie riigis on võimul euroföderalismi ja Brüsseliga tihedat lõimumist pooldav valitsus, kellel pole selleks tegelikku rahva mandaati ega nõusolekut, sest algne Euroopa Liit on drastiliselt muutunud ja liigub nüüd aina jõulisemalt föderatsiooni ja ühtse keskvõimu suunas.
Juba eelmine Euroopa komisjoni president Van Rompuy on öelnud, et rahvuslus on Euroopa suurim vaenlane ja viib sõjani. Angela Merkel aga kinnitas juba 2012 aastal, et igasugused rahvuslikud ideoloogiad on meie ühise ideoloogia takistuseks. Samas on Euroopas toimumas uus rahvusliku ärkamise laine ja paljudes riikides on võimule tulnud või populaarsed rahvuslik-konservatiivsed jõud.

UU – AFP/BNS (osaliselt vahendusel)
FOTO: Andrzej Duda (Poola president) REUTERS/SCANPIX

Allikas: http://uueduudised.ee/euroopa-komisjon-ihaleb-poolaga-arveid-klaarida/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP