RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 19. jaanuar 2016

Henn Põlluaas: IRL-i uut visiooni võib nimetada eestluse hävitamise kavandamiseks

Kahest miljonist eestlasest visioneeriv Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) kavandab suuremat sisserännet kui Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning isegi kordi suuremat, kui me nõukogude okupatsiooni ajal kogesime, osutab Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas.

“Loomulikult näeme me kõik hea meelega vaimusilmas, kuidas eestlaste arv kasvab, kuid kõik prognoosid peavad lähtuma reaalsest olukorrast, analüüsist ja meetmetest. Vaadates hetke ja tulevaste perioodide sündivust ning erinevate meetmete mõju demograafilise kriisi peatamiseks või ümberpööramiseks, on selge, et niivõrd lühikese ajaga ei ole normaalse rahvastikuarengu käigus võimalik selliste arvude juurde jõuda. Seega tuleb tahes tahtmata näha IRL kavas tahet lahendada küsimus just nimelt massiimmigratsiooni teel,” ütles Põlluaas.

Ta juhib tähelepanu, et Vene aja lõpul elas Eestis pea 600 000 inimest, kes olid Eestisse saabunud pärast Teise maailmasõja lõppu. Selle tänaseni integreerimata inimhulga saabumine toimus enam kui 40 aasta vältel. IRL-i pöörane visioon keskendub 25–30 aastale.
Põlluaasa hinnangul eeldab erineva kultuuritaustaga, peamiselt ilmselt moslemitest koosneva inimhulga massiline sisseränne mõnekümne aasta jooksul eestlase ja eestluse tähenduse radikaalset ja ilmselt jõumeetoditel ümbermõtestamist.

“IRL tahab ümber sõnastada seni rahvuskeskset eestlase definitsiooni. Kas tõesti piisab eestlaseks olemiseks vaid keeleoskusest? Kuidas jääb ikkagi sisserännanute tegeliku tausta, rahvuse, kultuuri ja kõigi muude teguritega, mis tegelikult määravad inimese rahvuse?” küsib Põlluaas. „IRL-i visioon tähendab Eesti senisest kodakondsuspoliitikast loobumist ning toob pikemas perspektiivis kaasa eestluse hävitamise. Sõnast ’Isamaa’ erakonna nimes oleks ausam loobuda.“
Põlluaasa sõnul on IRL-i sõnastatud “avatud konservatiivsus ja avatud rahvuslus” kõike muud kui konservatiivsus ja rahvuslus. „See on äärmusliberalistlik ja vasakpoolne estofoobia. Väga äärmuslik kursimuutus erakonnalt, kes enda väitel rahvuskonservatiivsust esindab. See uus visioon teeb kõigepealt lõpu IRL-ile endale.“

Põlluaas kinnitab, et demograafilisest kriisist väljumiseks ja rahvaarvu tõstmiseks on vajalik keskenduda sündivust parandavate meetmete edendamisele, perekondade ja laste toetamisele ning majanduse parandamisele.

UU
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Allikas: http://uueduudised.ee/henn-polluaas-irl-i-uut-visiooni-voib-nimetada-eestluse-havitamise-kavandamiseks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP