RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 25. jaanuar 2016

Konservatiivne Rahvaerakond: Eesti inimeste maksuraha ei tohi kulutada soovahetusoperatsioonidele

Võrdõiguslikkuse voliniku Liisa-Ly Pakosta seisukoht, et haigekassa peaks hüvitama soovahetusoperatsiooni kulud, näitab Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni hinnangul, et riik vajab võrdõiguslikkuse voliniku asemel terve mõistuse volinikku.

„Olukorras, kus haigekassal pole raha tõsiste haiguste raviks, ravijärjekorrad on kuude pikkused, hambaravi ei kompenseerita ja vähihaigete jaoks kogutakse raha jõulukampaaniate korras, on soovahetusoperatsiooni kulude katmine haigekassast võrdne rahva mõnitamisega,“ ütles Riigikogu Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Martin Helme.

„Väärib hukkamõistu, et volinikule kaebuse esitanud kliinik ja tema patsient on püüdnud leida seaduseauku, et naist saaks meheks lõigata Eesti inimeste maksuraha abiga. Kahjuks pole selline praktika esmakordne. On avalik saladus, et varemgi on esinenud juhtumeid, kus soovahetusoperatsioone viiakse ellu mõne teise meditsiinilise näidustuse sildi all, et haigekassa operatsiooni kinni maksaks.“
Võrdõiguslikkuse voliniku suhtumine soovahetusoperatsioonide rahastamisesse annab Helme hinnangul meditsiinisüsteemi kuritarvitamisele hoopis hoogu juurde ega muuda Eestit õiglasemaks.
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa-Ly Pakosta leiab, et haigekassa ei kohtle patsiente võrdselt, kui kompenseerib operatsiooni sünnijärgselt meessoost inimesele, kuid sama operatsiooni ei hüvitata inimesele, kes ei sündinud küll mehena, kuid on sugu vahetanud ja passi järgi mees. Loe juhtumist lähemalt SIIT.

UU
Foto: AFP

Allikas: http://uueduudised.ee/konservatiivne-rahvaerakond-eesti-inimeste-maksuraha-ei-tohi-kulutada-soovahetusoperatsioonidele/ 
_______________
Veel soovahetusest:
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP