RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 16. jaanuar 2016

MÄSS MERKELI VASTU: parteikaaslased nõuavad piiri sulgemist varjupaigataotlejatele

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel seisab vastakuti mässuga tema enda kristlike demokraatide parteis (Saksamaa Kristlik-Demokraatlik Liit), mille rohkem kui 40 poliitikut allkirjastab petitsiooni, et sulgeda asüülitaotlejatele Saksamaa piirid.

Mässumeelsetel on plaan ettepanekut hääletamisele panna järgmisel parteikoosolekul 26. jaanuaril, kirjutas The Telegraph.
Merkel langes tugeva surve alla pärast Kölni aastavahetuse sündmusi, kui selgus, et naiste seksuaalahistajate seas oli ka varjupaigataotlejaid. Üle 650 naise on esitanud Kölnis kuriteokaebuse ning ligikaudu 45 protsenti kaebustest moodustavad seksuaalrünnakud.
Soovitakse, et kantsler Merkel muudaks oma avatud uste pagulaspoliitikat. Kristlike demokraatide petitsioon kutsub üles sulgema piire varjupaigataotlejatele, "kes soovivad siseneda Saksamaale illegaalselt läbi ohutu kolmanda riigi". Praktiliselt hõlmab see peaaegu kõiki asüülitaotlejaid, kes peavad Euroopa Liidu kahtlase Dublini regulatsiooni alusel varjupaika taotlema selles riigis, kuhu nad esimesena saabuvad.

 Saksamaa saadab juba praegu Austria piirilt tagasi sadu migrante päevas, kuna migrandid plaanivad tegelikult rännata läbi Saksamaa, et nõuda asüüli Taanis või Rootsis. Samas lubatakse neil tuhandetel, kes ütlevad, et nad tahavad varjupaika Saksamaal, siseneda hoolimata sellest, et nad on tulnud teistest Euroopa Liidu liikmesriikidest.
Partei peasekretär Peter Tauber kutsus eile üles Saksamaa liidumaid deporteerima päevas 1000 migranti, kellele on asüüli andmisest keeldutud. Selle üleskutse taustal on samuti Kölni rünnakud, milles osales migrante, kelle varjupaigataotlus oli tagasi lükatud, kuid kes olid endiselt Saksamaal. Praegu lükkavad Saksa võimud 2000 varjupaigataotlusest tagasi pooled ehk ligikaudu 50 protsenti. Deporteerituid on aga tunduvalt vähem.
Saksa seadused näevad ette, et asüülitaotlejaid ei tohi deporteerida riikidesse, kus nende elud võivad ohtu sattuda. Selliseks riigiks on näiteks Süüria. Paljud migrandid on oma dokumendid hävitanud selleks, et öelda, et nad tulid Süüriast, ning nende päritolu on väga raske määrata. Mõned riigid keelduvad aga oma kodanikke tagasi võtmast.
Peter Tauberi sõnul on meeleolu nende erakonnas "pinev". "On siiani õigus, et me peame hakkama saama selle suure väljakutsega, aga loomulikult ei saa see kesta igavesti. See on põhjus, miks me töötame, et oluliselt pagulaste arvu kahandada," rääkis Tauber. "Sajad tuhandetest võtavad abi tänulikult vastu, õpivad saksa keelt ja tahavad integreeruda. Neile, kes ei kasuta seda võimalust, on sõnum: "Te ei või siia jääda.""

Allikas: http://m.ohtuleht.ee/712888/mass-merkeli-vastu-parteikaaslased-nouavad-piiri-sulgemist-varjupaigataotlejatele
___________________
M.I. 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP