RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. jaanuar 2016

Nõutud sakslased Kölnis ja Hamburgis juhtunust: kas see on uus Saksamaa?

Uusaastaöö Kölnis, 1. jaanuar 2016. Foto: Patrik Stollarz, AFP/Scanpix

Uusaastaööl ründas “ennekuulmatul ja brutaalsel” moel Kölni kesklinna joobes migrantide jõuk, mis koosnes tuhatkonnast araabia või põhja-aafrika päritolu 15–35-aastasest noorest mehest. Tunnistajate sõnul käitusid võõramaa mehepojad ohjeldamatult: kümneid naisi rünnati seksuaalselt. Sarnased rünnakud leidsid aset ka Hamburgis.

Kölnis on politseile laekunud umbes 60 (hilisematel andmetel rohkem kui sada) kaebust, milles naised kurdavad, et neid ahistati uusaastaööl kesklinnas – ohvreid käperdati, ähvardati ja solvati, samuti varastati mobiile ja rahakotte. On teatatud ka ühest vägistamisest. Kuritegusid toime pannud mehed olid tunnistajate sõnul joobes ja ohjeldamatud. Käsi aeti püksi koguni ühele naispolitseinikule.
Sündmused algasid sellega, et Kölni pearaudteejaama ja katedraali lähistele kogunes sadu migrante, kes hakkasid uut aastat vastu võtma tulnud inimeste sekka ilutulestikuvahendeid loopima. Tegu võis olla katsega segadust tekitada, sest samal ajal tormasid migrandid rahva hulka ning hakkasid naisi seksuaalselt ründama ning inimestelt asju varastama.

Ühe teate kohaselt olid politseil kõik jõud Kölni raudteejaamas kohal, ent nad ei märganud sel ajal seksuaalset ahistamist ega vargusi, vaid said neist alles hiljem teada. Politsei viis korra tagamiseks siiski läbi suure operatsiooni, millest võttis osa rohkem kui 200 korrakaitsjat, kuid pimeduse ja suure rahvahulga tõttu see erilist tulemust ei andnud. Kinni peeti viis inimest.
Kölni kohalikud lehed tsiteerivad naisi, keda ahistati: “Mulle pandi käsi kleidi alla ja katsuti tagumikku”; “Järsku tundsin kätt oma tagumikul, seejärel rinnal, ja lõpuks käperdati mind igalt poolt.”
Üks kannatanu viibis Kölni raudteejaamas koos oma kaaslasega. See ei takistanud meestel naist kleidi alt katsumast. Naine ei julge enam üksi sealkandis liikuda ning ta küsib: “Kas see on uus Köln? Kas see on uus Saksamaa?”

Kölni politseijuhi Wolfgang Albersi sõnul sooritas kuritegusid grupp inimesi, kes olid välimuse põhjal pärit Põhja-Aafrikast või araabia riikidest.
Kui kuritegude mastaapsus alles mitu päeva hiljem avalikuks sai, tõi see sotsiaalmeedias kaasa pahameeletormi ning politseid ja meediat hakati süüdistama juhtumi mahavaikimises. Näiteks üks sakslane kommenteeris Facebookis juhtunut järgmiselt: “Kõik teavad (kuritegude) toimepanijate kultuurilist ja geograafilist tausta. Tunnen end võõrana omal maal.” Teine kohalik nentis aga Twitteris: “Avalik ringhääling ei kajasta olukorda Kölnis.”

Kuid nüüd on selgunud, et sarnased sündmused leidsid uusaastaööl aset ka Hamburgis, kus on seni registreeritud kümme kaebust. Kordus sarnane muster: ohvrid piirati meestest koosnevate rühmade poolt sisse, naised püüdsid põgeneda ja varju leida ning avastasid seejärel, et nende rahakotid, dokumendid, sularaha ja nutitelefonid olid varastatud.
Väljaanne Der Spiegel on kõigele vaatamata seisukohal, et naisi ahistas vaid väike grupp inimesi, kelle põhjal on vale teha üldistavaid järeldusi sisserännanute ja moslemite kohta.

Allikas: http://objektiiv.ee/noutud-sakslased-kolnis-ja-hamburgis-juhtunust-kas-see-on-uus-saksamaa/

2 kommentaari:

Lesko 7. jaanuar 2016, kell 16:39  

Mõned kuud tagasi vägistati Soomes 14 aastane tüdruk. Mul on endal 8 ja 10 aastased tütred. Pärast seda juhtumit olen ma oma peas vähemalt tuhat korda mõtet keerutanud ning ürituanud oma jaoks selgeks mõelda mida põrgut ma siis teeks kui keegi minu lapse vastu sellisel moel astuks.!? Soome Õigusminister arvas, et see pisike vägistamine päris OK ja üldse mingi eriline kuritöö. Igatahes rasked saavad olema need kaks-kolm järgnevat aastat. Samuti saavad need olema selgusele jõudmise aastad mis EU-st üldse saab.

Anonüümne 8. jaanuar 2016, kell 00:17  

Relvaseaduse muudatus pannakse tagama meil ammugi teoskil oleva põhiseadusliku korra vägivaldse muutmise plaani, kardetakse PS §54.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP