RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 9. jaanuar 2016

Orbán: Ungari blokeerib kõik Poola-vastased EL-i sanktsioonid

Ungari peaministri ja Poola konservatiivse valitsuse olulise liitlase Viktor Orbáni sõnul kavatseb Budapest panna veto mis tahes Euroopa Liidu sanktsioonidele, mida soovitakse Poola vastu kehtestada.

“Ungari ei toeta kunagi Poola vastu kehtestatud sanktsioone,” lausus Orbán rahvusringhäälingule. “Kutsun üles poolakaid rohkem austama, sest nad väärivad seda.”

Poolas novembris võimule tulnud konservatiivne ja euroskeptiline Seaduse ja Õigluse partei (PiS) sai hiljuti parlamendilt, kus parteil on enamus, õiguse määrata otse ametisse riiklike meediafirmade juhte.
Samuti muutis valitsus riigi konstitutsioonikohtu töökorda ja määras sinna ametisse uusi kohtunikke.
Kriitikute sõnul on tegemist meedia ja kohtuvõimu iseseisvuse õõnestamisega. Reformide eeskujuks peetakse Orbáni samme Ungaris. Peaministrit on alates 2010. aastast korduvalt süüdistatud demokraatia õõnestamises ning valitsusjuht ja Brüssel ei saa omavahel hästi läbi.

13. jaanuaril arutatakse Brüsselis Komisjoni juhtimisel õigusriigi olukorda Poolas.
Orbán pidas kolmapäeval PiS-i esimehe Jarosław Kaczyńskiga kuuetunnise mitteametliku kohtumise, mille teemasid ei avalikustatud. Meedia spekuleerib, et istungi eesmärgiks oli saada Orbánilt juhiseid EL-i kriitikaga toimetulemiseks.

BNS
Foto: Flickr.com / Author Európa Pont

Allikas: http://uueduudised.ee/orban-ungari-blokeerib-koik-poola-vastased-el-i-sanktsioonid/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP