RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 21. jaanuar 2016

Soome välisminister Timo Soini taunib Euroopa Liidu otsust Poola õigusriigi olukorda uurida

Soome välisminister Timo Soini sarjab blogis Euroopa Komisjoni kolmapäevast otsust võtta uurimise alla Poola uue konservatiivse valitsuse muudatused kohtusüsteemis.
Euroopa Komisjon käivitab esimest korda mehhanismi, mille eesmärk on kontrollida õigusriigi põhimõtete kehtimist liikmesriigis ja vajaduse korral võime karistada.
Soini on seisukohal, et “EL-i bürokraat, keda keegi ei ole valinud, ei saa iseseisvast ja valitud otsustajast üle astuda”.

“Poolas peeti vabad ja ausad valimised. Võim vahetus ja valimistulemus mõjutab teostatava poliitika sisu. See ju ongi valimiste mõte, valimissedeli võim,” kirjutab Soini.
Euroopa Komisjon kogunes kolmapäeval arutama Poola õigusriigi olukorda. Põhjuseks on mure riigi arengu pärast sestpeale, kui novembris tuli võimule konservatiivne ja euroskeptiline Seaduse ja Õigluse partei (PiS) eesotsas Jarosław Kaczyńskiga. Uus valitsus muutis konstitutsioonikohtu töökorda ja määras ametisse uusi kohtunikke. Riigimeedia allutati riigi otsekontrollile.
Soini hinnangul peaks EL jääma oma liistude juurde. “Euroopa Komisjon hakkab Poola asjade kallal norima. Ajalugu ei ole EL-i uskujatele nähtavasti midagi õpetanud.”

Euroopa Komisjoni käivitatud menetlus võib viia äärmisel juhul Poola hääleõiguse tühistamiseni EL-i Nõukogus, juhul kui Varssavi tegevustes leitakse puudujääke. Kõnealust protseduuri ei ole kunagi varem kasutatud ning ametnike sõnul loodavad nad, et selleni asi ei jõua. Protsessi on võimalik ka katkestada.

BNS
Foto: AFP / Scanpix

Allikas: http://uueduudised.ee/soome-valisminister-timo-soini-taunib-euroopa-liidu-otsust-poola-oigusriigi-olukorda-uurida/

1 kommentaari:

Lesko 23. jaanuar 2016, kell 16:40  

Paistab, et juutide armaada on tagajalgadele aetud ja leiutatakse ükskõik mida, et Poolakaid poriga loopida. Siin saab olema kaks asja. Euroopa komisjon teeb omalt poolt kõik, et sellised valitsused enam võimule ei saaks ja nende plaane ei nõrgestaks. Näiteks Eestis EKRE või Soomes Põlis sommid. Samuti on Prantsusmaal üks naisterahvas kelle nimi mulle jooku pealt ei meenu. Teine mis võib juhtuda, et Merkelid, Jukens-Sorosed ei suuda selliste valitsuste teket peatada ja kogu nende ageda vajub allvoolu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP