RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 2. jaanuar 2016

Varro Vooglaid: 2015. aasta oli meile pingeline ja sündmusterohke

Hea Matti Ilves!
 
Tahtsin Teid veel kord tänada ühiste pingutuste eest, millega oleme 2015. aastal seisnud perekonna, abielu ja meie ühiskonna kõlbeliste alusväärtuste kaitsel.
 
2015. aasta oli meile pingeline ja sündmusterohke, ent kindlasti ka edukas aasta. Aasta alguses pingutasime selle nimel, et parlamenti pääseks võimalikult palju inimesi, kes austavad perekonda ja meie kultuurilist järjepidevust, ning et riigikogu uks jääks suletuks neile, kes tahaksid meie ühiskonna alusväärtused “progressi” nimel kõrvale heita. Sellest eesmärgist lähtudes viisime ellu suure teavituskampaania, saates laiali sadu tuhandeid kirju ja muid kampaaniamaterjale.
Ainuüksi tõsiasi, et kõige agressiivsemalt meie ühiskonna alusväärtusi ründavad Reformierakond ja sotsid kaotasid valimistel oma enamuse parlamendis, omades seal nüüd endise 57 koha asemel vaid 45 kohta, on suur ja oluline saavutus. Tänu sellele oleme suutnud takistada kooseluseaduse läbisurumise lõpuleviimist ja seeläbi perekonna ja abielu tähenduse õiguslikku väärastamist.
 
Selle suure ettevõtmise eest otsis võimuparteide käepikendusena toimiv Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon terve aasta vältel võimalust alustada meie suhtes tagakiusamist, väites alusetult, nagu kujutanuks meie teavituskampaania endast keelatud annetuste tegemist, ent see ei läinud neil läbi.
 
Kõige selle nimel oleme teinud palju tööd, sageli moel, mis ei ole nähtav. Kuid ka nähtaval tasandil oleme olnud kohal, sõites suvel taas kord läbi pea kogu Eesti, kohtudes inimestega kultuurisõjalise ringreisi käigus koguni 14-s paigas ning pidades maha hulga arutelusid selle kohta, kuidas kaitsta meile ühiselt olulisi väärtusi.
Samuti oleme andnud palju intervjuusid, osalenud tele- ja raadiosaadetes, kirjutanud artikleid, salvestanud ise raadiosaateid ja videokommentaare ning kirjutanud artikleid. Kümnete tuhandete inimestega suheldes oleme saatnud sadu tuhandeid kirja nii tava- kui ka elektroonilise posti teel.
 
Oktoobrikuus avasime oma uudiste- ja arvamusportaali Objektiiv, mille ettevalmistamise nimel töötasime ligi aasta. Portaali avamine on üks olulisemaid asju, millega oleme seni hakkama saanud ning väga paljud inimesed on meile selle kohta ka hulgaliselt positiivset tagasisidet andnud. Tänaseks on portaali vaid veidi enam kui kahe kuu jooksul külastanud rohkem kui 137 000 inimest, mis tähendab, et meie sõnum on jõudnud väga kaugele.
Portaal aitab meil igapäevaselt seista ühiskondlikus arutelus õigete väärtuste ja põhimõtete eest ning suunata seeläbi avaliku arvamuse kujunemist, toimides seeläbi meie igapäevases töös ülehindamatult olulise tööriistana. Igal juhul on avaliku arvamuse väljal täiesti uus element, mis raputab meedia ideoloogilist ühetaolisust ning on selle süvendamisele tõsiseks takistuseks.
 
Novembrikuus, kui kooseluseaduse läbisurumise lõpuleviimiseks tehti riigikogus suuri pingutusi, olime taas parlamendi ees kohal, et meenutada valitsejatele elementaarset tõde perekonna tähenduse ning laste elementaarsete õiguste kohta. Videokokkuvõte meie sümboolsest meeleavaldusest on tänaseks kättesaadav koguni 11-s keeles ning see on levinud ka välismeedias. 
Need on vaid mõned nähtavamad fragmendid meie tööst, milles püüame üha enam panna rõhku sellele, et tõsta esile kõike seda, mis on ilus, tõene ja hea. Just selle pärast koostasime ilusa kalendri voorustest kui inimeseks olemise põhialustest ning saatsime sellest tuhandeid eksemplare koolidesse üle Eesti. Algaval aastal püüame seda sama tööd teha veelgi paremini ja põhjalikumalt ning kasvatada meie sihtasutuse mõjujõudu ühiskondlike protsesside suunamisel Eestis.
 
Tänan kogu meie sihtasutuse nimel kõiki häid inimesi, kes on toetanud meie tegevust annetustega ning teinud seeläbi meie tegevuse võimalikuks. Teie usaldus süstib meisse indu jätkata uuel aastal alustatud tööd ning võtta ette mitmeid väga olulisi samme, millest kirjutan lähemalt õige pea.
 
Soovin Teile ja Teie perekonnale ilusat aastavahetust
ning tegusat ja rõõmurohket uut aastat!
 
Siiralt heade soovidega,

Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

1 kommentaari:

Anonüümne 2. jaanuar 2016, kell 16:45  

Reformierakond ei kaotanud tegelikult nende valimistega mitte kui midagi, pigem saadi koht juurde ja reaalsus on see, et järgmistel valimistel tehake nö. Tallinnat, ehk siis absoluutne enamus parlamendis (50 + 1 kohta), kuidas see neil õnnestub, on juba omaette küsimus...võtaks keegi seda fenomeni analüüsida, oleks tore,



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP