RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 11. jaanuar 2016

Vasakliberaalsuse ideoloogiline pankrott Andrus Kivirähu näitel

Kogu austusest huumori elava klassiku ja rahvakirjaniku Andrus Kivirähu vastu pean paraku tunnistama, et vasakpoolset loomeintelligentsi on pärast Kölni seksuaalkuritegusid tabanud tõeline ideoloogiline pankrott. Olen alati arvanud, et hea kirjanik on see, kes valdab meisterlikult vormilisi võtteid ja sõna, kuid samas peab tal olema ka ideoloogilist selgroogu ning rikast filosoofilist mõttesügavust. Vastasel juhul, muutub meisterlik sõna dekoratiivseks iluasjaks, mis ei püsi püsti. Kuid kui lugeda Kivirähu tänast 8. jaanuari kolumnit “Preili Agnes ja külamehed”, on meie juhtivkirjanik paraku astunud täielikku ämbrisse ning oma mõttesügavuse sootuks minetanud.

Nii mõttelage, primitiivne ja sisutühi tundub tema seekordne  teemaarendus. Jah, Lääne-Euroopa on kunagi koloniseerinud kolmandat maailma, kuid kas see annab õiguse julmale kättemaksule nii Pariisi kui ka Kölni näitel? Ida- Euroopast ma ei räägigi, meie olime samasugused vammustes ja vaesuses vaevalevad holopid nagu Kivirähk vene või ka Viimse reliikvia maamehi ilmekalt kirjeldab. Miks peaks Poola, Läti, Eesti või Soome kinni maksma lääne “eliidi” poolt tekitatud jama? Meile pole seda vaja ja kui meid pannakse selle eest vastutama tuleb sellest keelduda nagu teevad Ungari, Poola, Slovakkia ja Tšehhi. Selle asemel, et tõsta esile rahvuskonservatiivide pingutusi meie rahva, naiste, laste ja kultuuri kaitsel, ei saa “kirjanik” jätta viimaste üle jätkuvat ilkumist. Ilmselt on niiväga rakse loobuda multikultuursest vaskapoolsest jurast ja tunnistada, et see on olnud petlik ning üdini ekslik. Ka sallimatuse kisakooriga kellegi kallal võtmine oleks siis ju häbiasi. 

Tüüpilise “pehmona” pistab Kivirähk pea jaanalinnu kombel liiva alla ja küsib mis siis teha?  Ja vastus on hämmastav, tuleb püsida koeraga kodus nagu külma ilmaga ja mitte välja minna! Ehk siis las märatsev islamistide ja lihtsalt sisserännanud pättide jõuk käperdab ja alandab meie euroopa naisi, meie aga istume toas vagusi kuni kole on möödas. Vastu aga ei tohi hakata, kuna see meenutab stalinismi, mis oli ju samuti punane ehk rääkis meile lugusid ilusast tulevikust. Häbi Andrus, häbi!
http://epl.delfi.ee/news/lp/preili-agnes-ja-kulamehed?id=73380377

FOTO: Illustratiivne
URMAS ESPENBERG

Allikas: http://uueduudised.ee/vasakliberaalsuse-ideoloogiline-pankrott-andrus-kivirahu-naitel/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP