RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 20. september 2016

MATTI ILVES: EUROOPA KOMISJONI PRESIDENDI KÕNEST

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker pidas siis kõne (14.09.2016) Euroopa Parlamendi ees, see oli kõne kõne pärast, st. üldine ja probleeme vaid mainiti, ei midagi konkreetset. Väljarvatud paar asja, millest hiljem.

Kõnele järgneval arutelult olukorrast Euroopa Liidus jäi silma paar sõnavõttu, toon need lühidalt nagu oli kirjas EP kodulehel:

"EFDD juht Nigel FARAGE (UK) ütles, et ta on rahul UK hääletustulemusega EList lahkuda. Ta ennustas opositsiooniparteidele Euroopas kiiret tõusu, öeldes, et Ida- Euroopa riike pole võimalik peatada ei-ütlemisel Merkeli migratsiooni poliitikale ja ennustas Euroopas uute referendumite korraldamist."
"Marine LE PEN (ENF, FR) kutsus Junckeri kõnet "läägeks ja vigaseks", öeldes, et tegemist oli põhimõtteliselt ELi matusega. Le Peni jaoks "Brexit purustas tabu ja näitas, et EL-ist on võimalik lahkuda ja väljuda tugevamana." Talle esitatud küsimusele vastates ütles Le Pen, et Prantsuse presidendiks saades teeks ta ettepaneku Frexiti referendumiks."

Kaks konkreetsemat asja millest Juncker rääkis, olid siis Euroopa Piirivalve ja Euroopa Armee loomine.

Ühtse piirivalve loomist alustatakse mingi piirivalve agentuuri asutamisega ja karta võib, et sinna takerdub see pikaks ajaks. EL ei vaja ühtset piirivalvet immigratsoonikriisi lahendamiseks vaid otsust nn. pagulaste mitte sisselaskmiseks ja vaid abi riikidele, kes ei suuda oma piiri valvata. Nn. pagulasi tuleb abistada nende lähteriikides, et mitte täita inimsmugeldajate kukrut.

Euroopa Armee asutamine on NATO tingimustes täielik absurd ja uue paralleelstruktuuri loomine. Milleks seda vaja on? See nõrgendab vaid osariikide kaitsevõimet. Samal ajal tuleks hoopis Euroopa Komisjonil avaldada osariikidele survet (survevahendeid on liidul küllaga), et nad täidaksid NATO poolt nõutud 2% osariikide SKP-st sõjalise võimekuse suurendamiseks.
Praegu on näiteks Saksamaal vähem tanke, kui Ukraina separatistlikel oblastitel ja kaitseeelarve kusagil 1% piires.

Tegelikult on Euroopa Piirivalve ja Euroopa Armee loomine jälle üks samm Föderaalse Euroopa poole ja sinna Euroopa Komisjon järjekindlalt liigub, mõnikord lausa nähtamatute sammudega. Seekordne kava on aga vägagi jõuline ja läbinähtav.

Lisan veel minu arvamuse NATO-st, SIIN.

1 kommentaari:

maks 20. september 2016, kell 17:04  

Milleks seda (euroarmeed) vaja?
Just on vaja! Tänane NATO on ju US globaalvõimu instrument ja see töötab ainult! US huvides ja just seepärast ei taha euromaad seda rahastada. Euroland on US strateegias vaid sõjateatri plats, sõja korral tuhahunnik ja teda ei huvita kas konflikti korral jäävad piiririikide rahvad ellu või hävitatakse kõik ,. US jaoks on oluline , et konflik korral ei tuleks see Ameerika pinnale , liitlased põletatatakse ära ja ise pääseb kergema nahaga. NATO pole altruistlik värk.Teda ei huvita eestlased vaid radarid ja baasid eestlaste maal. Issand , kui lapsikud!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP