RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 7. september 2016

Ossinovski: homoseksuaalsed suhted on normaalsed ja väärivad ühiskondlikku lugupidamist

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
 
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) teatas vastuseks Sihtasustuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) pöördumisele kampaania “Kumm on seks” asjus, et seksuaalvähemuste õigused on võõrandamatud inimõigused ja homoseksuaalsed suhted väärivad ühiskondlikku lugupidamist.


25. juulil pöördus SAPTK sotsiaalministeeriumi poole taotlusega peatada Tervise Arengu Instituudi (TAI) kampaania “Kumm on seks!”, mis seekord keskendus olulises osas “meestega seksivatele meestele”. Kampaania käigus riputati Tartus ja Tallinnas bussipeatustesse plakatid intiimselt teineteise embuses olevatest meestest.
 Fragment kampaania “Kumm on seks!” tänavareklaamidest.

Veel avaldas SAPTK soovi, et sotsiaalministeerium kasutaks edaspidi maksumaksjate raha vastutustundlikult – “mitte kõlvatu ja kergemeelse eluviisi propageerimiseks, vaid tõstmaks esile tõelisi väärtusi, millele toetudes oleks meie rahval, kultuuril, ühiskonnal ja riigil võimalik püsima jääda.”

Homosuhted väärivad ühiskonna lugupidamist
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski teatas SAPTK-le saadetud vastuses, et sotsiaalministeerium peab oluliseks erinevate vähemuste õiguste kaitset ja nende võrdset kohtlemist, samuti negatiivsete stereotüüpide vähendamist, mis puudutavad seksuaalvähemusi.
Ossinovski sõnul on TAI kampaania eesmärk kutsuda noori võtma vastutust seksuaalelu turvalisuse eest. “Siinkohal edastame veendunult seisukoha, et homoseksuaalsed suhted on normaalsed ja ühiskondlikku lugupidamist väärivad,” jätkas Ossinovski.

Seksuaalvähemuste õigused on inimõigused
Seksuaalvähemuste õigused ei ole Ossinovski sõnul eriõigused, vaid võõrandamatud inimõigused, mille kaitsmine on riigi kohus, sest ilma selleta ei realiseeru demokraatlik ühiskonnakord.
“Soovime, et meie praegused ja tulevased põlved, kellele te oma kirjas viitate, näeksid inimeste erinevustes ja mitmekesises ühiskonnas väärtust iseenesest,” teatas Jevgeni Ossinovski.

Varem on sotsiaalministeerium SAPTK sellekohasele teabenõudele vastates kinnitanud, et ei ole mitte kunagi rahastanud ega viinud läbi ühtegi kampaaniat, mis oleks suunatud perekondlike väärtuste, abielulise eluviisi või paljulapselisuse ühiskondlikuks tunnustamiseks ja esiletõstmiseks.

Allikas: http://objektiiv.ee/ossinovski-homoseksuaalsed-suhted-normaalsed-ja-vaarivad-uhiskondlikku-lugupidamist/




0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP