RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 10. november 2016

Maria Kaljuste: Küsimus on palju suuremates asjades kui Trump ja Clinton

„ KÜSIMUS on palju suuremates asjades kui Trump ja Clinton. Lääneriikide ühiskondade põhjahoovustes on nüüd toimumas midagi sellist, mida traditsioonilised ( raha teenivad ) analüütikud täielikult ei suuda mõista.
Autoriteedid (määratud , mitte valitud) ja institutsioonid (raha eest loodud) kõiguvad. Vihane rahvas nõuab oma õigusi. Algamas on suuremad muutused“

Sama skeem kõikides lääneriikides:
1. Utoopia (multikultuurus, globalism, araabiakevad , ise nimeta edasi) saab domineeriva positsiooni, kritiseerida seda ei tohi, korrigeerivaid parandusi aga ei mõisteta teha.
2. Utoopia põrkab kokku reaalse eluga suuresjoones analoogselt kõikides eri riikides.
3. Realistlik vastureaktsioon utoopia vastu tekib analoogsena kõikides lääneriikide, rõhutades konveratiivsust aga osades riikides ka populistlikult ja marginaalselt ka äärmusliku varjundiga häältena. Muutused on näha põhiliselt sotsiaalses meedias ja uutes väikestes parteides.
4. Utoopiasse uskuv poliitiline ja meedialeliit ei oska lugeda muutunud mängu vaid kujutleb, et reaktsioon on ainult liiga kiirelt toimunud progressi seederaskustele. Realistlik reaktsioon tembeldatakse utopistide poolt populismiks, äärmusparempoolsuse tõusuks, tsiviliseerimatute matside isandavihaks või siis muutunud majandusolukorra sümptomiteks.
5. Utopistide vastureaktsioon ja mõnitav pilkamine ( ei ole salongikõlbulik jmt) ainult lisab survet realistide katlas. Rahvas jaguneb leeridesse ühtemoodi peaagu kõikides riikides. Realistid organiseeruvad ja suudavad tekitada järjestikkuseid ühiskondlikke tõukeid.
6. Väljakutse saanud ja osadel juhtudel isegi kõrvaletõrjutud eliit ( Brexit,Trump) kogeb ühe üllatuse teise järel, endiselt ei suuda muutunud mängu lugeda ja jätkab üha sügavama pea liivaalla peitmisega, nagu punktis 4.
7. Poliitika plahvatab eri maades valimistel nagu punktis 5.
8. Mis järgmisena? Kas see luupimine 4-5 jätkub, kuni tulevad esimesed kodusõjad või tuleb lääneriikide juhtidel (utopistidel) mõistus koju?

Rahvas mõistab oma väärtust ja on valmis selle eest seisma - kleeppiltide aeg on läbi!

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP