RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 2. november 2016

Suomi sai Janitskilta turpaan1

Ilja Janitskin  Allikas: Iltalehti

 Tõsised sündmused on vahepeal arenenud. Neljapäeval, 27 oktoobril võttis Hispaania politsei vahi alla alternatiivmeedia võrgukülje Mvlehti toimetaja Ilja Janitskini, Soome Helsingi kohtu poolt väljastatud üle-Euroopalise vahistamiskäsu alusel. Teda süüdistati kokku seitsmes kuriteos, mis Mvlehti järgi annaks vangistuseks ühtekokku 13 aastat: vihakõne rahvarühma vastu, korjandus-, lotoseaduse rikkumine, auhaavamine, ähvardamine, riigisaladuse avaldamine, autoriõiguste rikkumine (soome k: kiihotus kansanryhmää vastaan, rahankeräysrikos, rahapelirikos, kunnianloukkauksia, uhkauksia, salaisten tietojen julkaisu, tekijänoikeusrikkomukset). Ilja Janitskinit kaitses Hispaania tippadvokaat Juan Ignacio Navas Marqués. 

Pilt:  Ilja Janitskini asjas tehtud Madriidi kohtu otsus

 Süüalune vabastati kahe päeva pärast: laupäeval, 29. oktoobril Madriidi kohtu otsusega. Kohus vabastas ta kõigist esitatud süüdistustest kui alusetutest. Ilja Janitskini Soome advokaat Matti Nurmela keeldus Juan Ignacio Navas Marquésile abi osutamast. Vägev kaitsja ikka küll! Mvlehti on ületanud isegi Eesti peavoolu koššermeedia uudiskünnise. Mõlemal korral oli see „rõõmusõnum“ mainitud võrgukülje sulgemisest, mis on sellegipoolest ilmavõrgu avarustes tänaseni nähtav. Seekordne läbikukkumine ei leidnud muidugi vähimatki kajastust ei silpigi suust ega kriipsugi paberile. Haavatud eneseuhkusega riigivõimud on vastased, keda ei saa alahinnata: jalule võidakse ajada salateenistused ja diplomaatiakorpus. 

Ilja Janitskin ei saa ilmselt Hispaaniast lahkuda, sest Soome haavunud võimuaparaat läheks oma naeruväärseks tunnistatud taotlusega uuele ringile, katsele, teda ikkagi Soome toimetada. Julgen oletada, et on salastatud 75 aastaks need abinõud ja rahad, mis kulutati „vargatüdruk“ (nagu teda koššermeedias pilgati) Anna-Maria Galojani Suurbritanniast tagasitoimetamiseks, keda kohus keeldus samuti Eestile välja andmast. Tagasitoimetamine oli riigi ja maksumaksjate seisukohast täiesti mõttetu, ja väga hea kui „varastas“, kulutas isiklikuks tarbeks ära raha, mis oleks muidu eestivaenulikult kasutatud. Riigivõimu tarvitamine isikliku kättemaksu eesmärgil on selle kuritarvitamine. See käib mõlema siintoodud juhtumi kohta.  

1. Vastu lõugu (soome k.)

Allikas: Mvlehti.net

Matti Ilvese blogile koostas Jaan Hatto

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP