RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 5. jaanuar 2017

Le Pen vastuseks Hollande’i uusaastakõnele: Prantsusmaa inimesed tahavad iseseisvust

Prantsusmaa president François Hollande mõistis oma uusaastakõnes häälekalt hukka populismi ja natsionalismi, seda just eelseisvate Prantsusmaa presidendivalimiste valguses.
Marine Le Pen, Rahvusrinde juht ja üks presidendikandidaatidest, esitas Hollande’i kõnele aga vastulause, öeldes, et pärast Brexitit ja Donald Trumpi võitu soovivad ka prantslased iseseisvust ja asuvad võitlusse globalismiga.

Praegune Prantsusmaa president Hollande, kes on teatanud, et ei kandideeri 2017. aastal toimuvatel presidendivalimistel uuesti, rääkis oma uusaastakõnes üha kasvavast äärmuslusest, viidates sellega selgelt Rahvusrindele ja Marine Le Penile.
„Ajaloos on perioode, mil kõik võib dramaatiliselt muutuda. Meie elame sellisel perioodil,“ ütles sotsialistist Prantsusmaa president. „Viie kuu pärast tuleb prantslastel langetada otsus… Prantsusmaa on avatud maailmale, Prantsusmaa on euroopalik, Prantsusmaa on vennalik. On keeruline kujutada ette, et meie riik võiks kössitada peidus müüride taga, elatuda ainult omaenda kodumaisest turust, võtta uuesti kasutusele rahvusvaluuta ja diskrimineerida lapsi nende päritolu tõttu. Siis ei oleks see ju enam Prantsusmaa!“ ütles Hollande, kes on alates II maailmasõjast riigi kõige ebapopulaarsem president.

Marine Le Pen, kellele on ennustatud presidendivalimistel teise vooru jõudmist, vastas Hollande’ile: „Nii nagu paljud teised poliitikud, on ka Hollande loobunud demokraatia ja iseseisvuse taastamisest, mida Prantsusmaa inimesed nii palavalt soovivad,“ ütles Le Pen. „Uuel aastal ei pea me hakkama jälle kuulama neid banaalsusi ja loosunglikke avaldusi, mis on täielikkus vastuolus tegelikkuse ning

Prantsusmaa kannatustega,“ ütles Le Pen.
Le Peni sõnul soovivad inimesed pöörduda tagasi iseseisvuse juurde ja rääkida sellest kui isolatsionismist on maailma arengu ning maailma inimeste, sh prantslaste, valesti mõistmine. Tema sõnul on Prantsusmaale esitatud väga selge alternatiiv: kas jätkata globalismi ja nn euroopaliku mudeli tagaajamist või pühenduda iseseisvuse tagasitoomisele inimeste jaoks.
Prantsusmaa presidendivalimiste esimene voor peetakse 23. aprillil 2017. aastal. Juhul kui ükski kandidaat ei saa nõutavat häälteenamust, toimub kahe enim hääli saanud kandidaadi vahel teine valimisvoor 7. mail.

Teise vooru edasijõudmist ennustatakse (lisaks Marine Le Penile) ka vabariiklaste kandidaadile François Fillonile, kes teatas hiljuti, et Prantsusmaa ei ole mitmekultuuriline riik. Fillon oli president Nicolas Sarkozy ajal peaministriks ja praeguste küsitluste kohaselt on just tema kõige tõenäolisemalt järgmine Prantsusmaa president.

Allikas: Breitbart (tõlkinud Triin van Doorslaer)
FOTO: Reuters/Scanpix

Allikas: http://uueduudised.ee/valismaa/le-pen-vastuseks-hollandei-uusaastakonele-prantsusmaa-inimesed-tahavad-iseseisvust/

2 kommentaari:

Lesko 5. jaanuar 2017, kell 13:04  

Le Pen võidab ainult sel juhul kui ta suudab eesoleva peavolu meedia porilaviini oma kasuks keerata nagu tegi seda Trump. Vastasel korral pole tal lootustki. Läheb potist alla nagu eelmine kord

Anonüümne 6. jaanuar 2017, kell 19:04  

TILKHAAVAL, KUID KIVI MURENEB....



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP