RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 12. jaanuar 2017

Martin Helme minister Ossinovskile: soovahetuse lihtsustamine on ohtlik ja inimvihkajalik plaan

Vastates Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni arupärimisele, et miks tahab valitsus lihtsustada sooidentiteedi vahetamise korda, ütles Ossinovski, et Eestis praegu kehtiv soo vahetamise regulatsioon ei arvestavat inimõigusi ning Eesti rikkuvat inimõiguste konventsiooni.

„Euroopa Inimõiguste Kohus jõudnud järeldusele, et sooline identiteet ehk sooline enesemääratlus on inimese enda soo tunnetamine ja subjektiivne kogemine ning riigil on oluline tunnustada isiku sugu, lähtuvalt tema enda tunnetusest,“ ütles minister.
Ossinovski viitas ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee üleskutsele tagada transsoolistele isikutele kiired, läbipaistvad ning ligipääsetavad protseduurid juriidilise soo muutmiseks.

„Riik peab tagama kohase regulatsiooni, mis lähtub inimese õigusest oma sooidentiteeti määrata ning tagab inimesele väärika elu. Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee on kutsunud liikmesriike üles tagama transsooliste õiguste õigusi seeläbi, et neile väljastatakse nende valitud sugu kajastavad isikudokumendid ning ei eeldata enne seda mingite meditsiiniliste protseduuride läbimist, näiteks soovahetuse operatsiooni või hormoonravi.“

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Riigikogu fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnul näitab Ossinovski vastus, et riik on taas võtnud ette teema, kus nihutatakse normaalsuse ja ebanormaalsuse piire.

„Ma peaks ütlema, et pea plahvatab sellise absurdi jutu peale, mida ma just kuulsin. Inimesed sünnivad kas meheks või naiseks, väga väikeste eranditega, kellel võib-olla on meditsiiniline probleem, et neil ei olegi selliseid sootunnuseid, mida me peame normaalseks. See, kui keegi tunneb muudmoodi, seda ei muuda. Riik ei tohiks neid inimesi, kellel on peas suur segadus, julgustada oma segadusega edasi minema, vaid peaks neile pakkuma hoopis teistsugust abi. Ütleme, et meditsiinilist abi, aga mitte sellist, millest teie räägite,“ ütles Helme Riigikogu saalis Ossinovskile.
Helme sõnul ei ole Euroopa Inimõiguste Kohtule keegi andnud volitust defineerida, mis on sooline identiteet.

Allikas: https://ekre.ee/martin-helme-minister-ossinovskile-soovahetuse-lihtsustamine-on-ohtlik-ja-inimvihkajalik-plaan/#.WHTqmuQH6Tk.facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 12. jaanuar 2017, kell 14:36  

Miks ainult soovahetus, võiks tervet füüsist.
Näiteks: kodutu möllib ennast koeraks, läheb kodutute koerte varjupaika. Tuleb heasüdamilk inimene, kes soovib endale lemmikut. Nii saab kodutu endale kodu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP