RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 1. aprill 2017

MATTI ILVES: EKRE JUHATUS VISKAS ERAKONNAST VÄLJA MARIA KALJUSTE JA JÜRI DREKUNI

"Postimees": "Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhatus arvas maine kahjustamise ja heade tavade rikkumise pärast erakonnast välja Maria Kaljuste ja Jüri Derkuni."
Jüri Derkunile sai ilmselt saatuslikuks partei Viimsi osakonnna jõuga ülevõtmine Mart Helme pooolt. Delfi kirjutab: "EKRE Viimsi osakonna endine juht [J.Drekun] süüdistab erakonna esimees Mart Helmet selles, et erakonna juhatus võttis osakonna selja taga sinna vastu paarkümment uut liiget, kelle häälte toel võeti kõik vanad olijad ametist maha ja uueks juhiks pandi skandaalse poliitiku poeg."
Maria Kaljuste oli ka sellise käitumise vastu, kuid siin on asi veel märksa keerukam.

Eriti huvitav ja kurb on see, et EKRE arvas erakonnast välja juhatuse liikme ja Euroopa suure rahvaliikumise "Fortress Europe" (Euroopa Kindlus), mis ühendab 24. riigi konsevatiive-rahvuslasi,  ühe juhi (üldse on neil 3 juhti) M. Kaljuste! "Fortress Europe" seisab just Euroopa Liidu rahvusriikide ja rahvaste õiguste eest ja on immigrantide vastu.

Enne parteist eemaldamist visati Maria Kaljuste välja ka EKRE sõprade klubist, on üks selline Facebooki grupp. Kaljuste kirjutas Facebookis, et EKRE volikogu liige Monika Helme viskas ta EKRE sõprade klubist välja.
Eile toimus siis EKRE aukohus, mis mõistis Maria Kaljuste õigeks ja ei toetanud väljaviskamist, otsust saate lugeda siit:
http://g4.nh.ee/images/pix/ekre-aukohus-77745752.pdf
Enne aukohut Kaljustele saadeti ka kuuepunktiline süüdistuskiri, mida ta pidas naeruväärseks, sest heideti ette põhiliselt arvamuste avaldamist Facebookis. Mis aga loeb Helme´dele aukohtu otsus, lihtsalt imelik oleks see lausa pidamata jätta.

Siin võib tegemist olla perekond Helme kaugeleulatuva plaaniga. Sest FB-is kirjutas Merike Lillenberg: "Monika ja Maria kandideerivad paari aasta pärast Riigikogusse samas ringkonnas: Läänemaal. Kes neist saab selles ringkonnas esinumbriks, see võtab ka rohkem hääli ja saab riigikogusse sisse. Any questions?"
Olen kuulnud ka, et et Maria Kaljuste on muutunud juba EKREs ja isegi Euroopa konservatiivide-rahvuslaste hulgas väga populaarseks ja ohustab perekond Helmede ainuvõimu parteis.

Sellised kurvad sündmused siis EKREs, aga meil rahvuslastel, pole ka praegu mõnda muud tõsiseltvõetavat erakonda valida...



3 kommentaari:

Anonüümne 1. aprill 2017, kell 12:19  

Kui tõsiseltvõetav on EKRE, seda näitab tulevik. Kõik taandub ilmselt lõpuks ikkagi isikute rahvuslikule taustale. Helmed on tõesti PRAEGU põhiliselt rahvuslikul joonel, kuid nüansid võivad lõppkokkuvõttes viia kokkukukkumiseni - kui segaveri vemmeldab ja tulevad rasked ajad, kas jäädakse eestlaste huvide eest seisma või mitte?

Anonüümne 1. aprill 2017, kell 19:36  

http://uueduudised.ee/poliitika/ekre-saaremaa-ringkonna-uueks-juhiks-purib-maire-aunaste/

Eile EKRE Saaremaa ringkonnas vabaks jäänud esimehe kohale on juba laekunud esimene sooviavaldus. Saarlaste ringkonda tahab juhtima hakata praegune riigikogu liige ja tuntud telenägu Maire Aunaste.

„Jah, ma olen sellest väljakutsest väga huvitatud,“ rääkis Aunaste täna riigikogus ajakirjanikele. „Mõtlesin, et tahan anda oma panuse konservatiivse mõtte edendamisse kuskil konkreetses paigas. Ja miks siis mitte proovida Saaremaal, kus konservatiivsus on kadakate ja koduõllega inimestel juba niiöelda veres?“

Uurisime, et kas ta raskusi ei karda? Maire Aunaste jääb rahulikuks:

„Ma mõistan, et eelmisest esimehest Maria Kaljustest vabaks jäänud kohta ei ole lihtne täita. Aga teate, mul on olulisi eeliseid teiste kandidaatide ees, kui neid peaks tulema. Jah, ma mõistan, et saarlased on eelmise juhi kiire lahkumise järel häiritud, võib-olla koguni šokis. See on tõesti ränk… Aga just mina suudan neile uuesti tagada turvatunde ja selged sihid! Just ainult mina! Vaadake – juba minu nimi on umbes samasugune kui eelmisel esimehel. No võrrelge ise: Maria Kaljuste või Maire Aunaste – mõned ei tee võib-olla vahetki, kui täpsemalt ei uuri. Kui näiteks tullakse küsima, et kas Kaljustet on, siis saab kohe vastata: ah Aunastet tahate? Ma olen kindel, enamus vastab, et ahah, oli jah vist Aunaste. Nii saab äsjasest juhivahetusest tekkinud vapustus kohe esimese leevenduse. Psühhoteraapia on väga oluline!“

Aga edasi, milliste põhimõtete järgi tööd jätkate?

„No see peaks olema selgemast selgem. Nagu nimed, nii ka välimuselt oleme me Maria Kaljustega üsna sarnased. Lasen juukseid sirgendada ja tumedamaks toonida, siis ei saa vanemad inimesed arugi, et juhi kohal on uus inimene. Uskuge, kõige tähtsam on inimestele sisendada stabiilsust! Korraldame koosolekuid ja kohviõhtuid nagu ennegi. Mina juhatan. Mulle sobib olla tähelepanu keskmes!“

Aitäh, väga huvitav. Me pigem tahtsime küsida poliitiliste põhimõtete kohta…?

„Poliitiliselt tuleb jätkata juba alustatud tööd. Ma olen kuulnud, et Kaljustest on jäänud tugevad traditsioonid. Loomulikult mina käin ja esindan, olen niiöelda pildil! Võtan sõna, vaatan inimestele sügavalt silma, kõnelen kumeda häälega ja sisendusjõuliselt… Uskuge, minul tuleb see veel paremini välja kui enne!“

Aitäh, mis oleks esimene tegu, mille tahaksite Saaremaal ära teha?

„Olen kuulnud, et siin ei ole üldse korralikku täikat, kust rahvas saaks osta kasutatud asju. Seega esimeseks asjaks võikski olla täika rajamine, kust saaks kõiksugu asju hankida. Aga miks ka mitte kõiksugu elualade esindajaid, kes kasutuna üle jäänud? Näiteks kasutatud poliitikute täika oleks väga kuum sõna. Tahab mõni erakond omale juurde mõnda second-hand poliitikut – sõidab Saaremaale ja siit saab! Imehea ärilahendus!“

Anonüümne 2. aprill 2017, kell 15:59  

Eelmisele: nutikas tähelepanek! Jah, artiklis mainitakse, et Kaljustel olevat tugevad traditsioonid.Kuid millised nimelt, ei mainita. Kas slaavilikud? Kas eestilikud? Ta ju annab need edasi järglastele, kas pole? Ja võõraste+eestlaste suur sigivus ju lahjendab eestilikku alget, kas pole? Kui nad just , kott üle õla välismaale paremat suppi otsima ei tõtta. Ja head teed neile!Eestlaste püsimajäämise seisukohalt on võõrrahvastega soetatud järglased kasutud,pigem küll koormaks põlisrahvale.Kui on loodud rahvused , ju siis see on inimestele hea ja seda süsteemi ei tohiks lõhkuda.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP