RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 9. september 2017

Donald Trump nimetas Eestisse uue, küberturbe tausta ja Eesti juurtega USA suursaadiku

USA president Donald Trump valis ühendriikide võimalikuks suursaadikuks Eestis Edward Masso. Masso ametisse nimetamine ootab veel ühendriikide senati heakskiitu.

Masso on erru läinud admiral, kes teenis USA mereväge 32 aastat, vahendab Politico.
Küberturbe ajakirjaniku Eric Gelleri hinnangul tuleb Masso Eestisse tuleku kasuks eruadmirali varasem seotus küberturbega. Lisaks on Masso ka Eesti juurtega, nimelt on ta sugulane allveearheoloogi ja Eesti meremuuseumi teaduri Vello Mässiga, selgub Mässi intervjuust ajakirjale Archaeology. Täpsemalt ütles Mäss ERR-ile, et Masso on tema onupoja poeg.

"Ah et niimoodi, kuulge, see on küll vapustav uudis!" reageeris meremuuseumi teadur Vello Mäss uudisele, et tema sugulasest Edward Massost saab USA suursaadik Eestis.
"Issake, see lööb meie pere täitsa jalust, sest ta on meie pere lähedane sugulane," lausus Mäss uudist kuuldes. Mäss selgitas, et Edward Masso on tema onupoja poeg. "Minu onu oli Eduard Mässo, ta oli kunstnik, Peterburi kõrgema kunstikooli ja Tartu "Pallase" koolitusega kunstnik. Ta võttis osa Eesti vabadussõjast vabatahtlikuna miiniristleja Vambola pardal. Ta oli aatemees ja kunstimees, loominguline inimene. Tema poja viis sõjakeeris Ameerikasse ja tema poeg omakorda, Edward Mässo õppis ülikoolis, sai seal mereväeohvitseri koolituse," rääkis Mäss.
Meremuuseumi teaduri sõnul sõitis Masso välja admirali aukraadi. "Ta on Ameerika ühe tähe admirali staatusega, millega ta läks erru. Kui ma ei eksi, siis Ameerika president andis talle 2003. aastal admirali aukraadi."

Ühe korra on Vello Mäss ka oma sugulasega silmast silma kohtunud, kui 1998. aastal tuli Masso Eestisse Peipsi äärde oma suguvõsa 300. aastapäeva tähistama.
Samuti viitab Wikipedia, et USAs on eestlastest admirali auastmesse tõusnud kontradmiralid Edward Masso ja Ernst Sarepera.

Allikas: http://m.delfi.ee/eesti/article.php?id=79386314

1 kommentaari:

Anonüümne 9. september 2017, kell 12:45  

Või et eesti juurtega?? Kes siis eestlastest omal ajal loksus maailmas ringi ja kellega tootis segase päritoluga isikuid? Kas eestlased peaksid rõõmustama? Kas ta tuli siin nimelt eestluse eest seisma??Meie meedias on ju ka laia suuga seletanud ja eesti rahvale esinenud araabia-moslemi- eesti päritolu isikuid ja mitte eestluse kaitseks, kas pole?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP