RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 1. september 2017

Eks vaikselt tõmbub eestikeelne ülikooliharidus kokku

Ühe TLÜ-d ajakirjandust puudutava postituse alt leidsin sellise Barbi Pilvre kommentaari:

"Eks vaikselt tõmbub eestikeelne ülikooliharidus kokku, magistritasemel on paljudel erialadel nagunii kõik inglise keeles. Laiem avalikkus pole sellest veel aru saanud ja ülikoolid ei näe probleemi, kui saavad inglisekeelse õppe eest raha küsida. Karikatuurne olukord kus läti, eesti ja soome tudengid oma inglise keeles ja eesti õppejõud oma inglise keeles praktiseerivad midagi, mis peaks olema akadeemiline õpe "

Kui eelmise Eesti Vabariigi ajal suudeti meie kõrgharidus muuta saksa- ja venekeelselt paarikümne aastaga eestikeelseks ja seda suutsime ka läbi nõukogude aja ühede vähestena tolles NLiidus säilitada eestikeelsena, siis kuhu oleme nüüd oma rahvusriigiga teel?
Kui me ei taha säilitada oma keelt ka kõrgtasemel ja ise alandame selle köögikeeleks, siis ei ole meil rahvusena enam pikka pidu. Milleks siis veel meile ka Eesti riiki?

Allikas: Kai Brauer, Facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 1. september 2017, kell 23:26  

Võõrraha eest -mis pole ju meie oma raha -tehakse ju kõike, paberilipakate eest müüakse kodumaa ja isa-ema , vaadatakse läbi sõrmede kui lapsed saavad võõrrahvustest maailmas ringi loksuvate juhusekasutajate lörtsutada-ärakasutada, vaadatakse mööda asjaolust, et järglased pole enam oma perekonna ei nägu ega tegu....Ja muututakse haletsusväärseteks põhimõteteta ollusteks, kel nagu polegi kohta siin maal.Vastik seltskond.Just sama vastik, kui omal ajal olid sakslaste järele jooksikud .



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP