RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 20. september 2017

Ettevõttes töötavatest eestlastest ja pagulastest

Kopeeritud mu sugulase seinalt:

"Sain eile sõbraga Viljandis kokku. Rääkis, et temaga samas ettevõttes töötavad pagulased. Pagulastega tutvunud, ütlesid need talle ise, et sõltumata tööst ja keeleoskusest makstakse neile minimaalselt 1100€ kuus. Kuuldavasti hoolitseb riik ka nende elamispinna üürimise eest. Tööle vastavast haridusest või kogemusest pole mõtet rääkidagi.

Eestlastele makstav miinimum on 470€. Sealjuures ei tasu unustada, et töökohtasid, kus eestlane peab keelte suhtes oskama rohkem kui ainult emakeelt, on praeguseks hetkeks päris palju.

Igasugusest idiootsest *diskrimineerimisest* jahutakse pidevalt, kuid antud teemal, kui olukord on vägagi reaalne!?

Peale selle tasub ka mõelda ka sellele, et 470€ oma inimesele ei tundu just piisav summa, et kuu aega ära elada. Olen veendunud, et toidu, transpordi, hügieeni ja kõige muu kõrvalt ei ole võimalik sellest rahasummast veel lisaks lubada endale kõige olulisemat - viisakat elamispinda, mida sooviks ühtlasi ka koduks nimetada. Eelnevalt mainitud võõra maa inimesed kuuldavasti ei peagi selle pärast muretsema, AGA isegi kui nad peaks, siis minimaalse 1100€ juures kuu kohta, võib endale üsna muretult kodu otsida.

Ma ei oota arvamusi ja kritiseerimist. Ma soovin lihtsalt seda infot jagada inimestega, kellel ei lähe kõige sujuvamalt ja see ei hõlma ainult miinimumpalgalisi. Kui varju vajav saab 1100, et siin elada rahus ja olla ilma palju pingutamata siis kohalik peaks ilmselgelt teenima rohkem, sest vajadused hõlmavad palju enamat. Eestis on palju probleeme nagu nt negatiivne iive. Kui eesti inimesele anda tasuta elamispind ja poolteist tonni kuus, millega elamiseks ja arenemiseks vajalikud kulud kaetakse, siis saabki ta reaalselt olla rahul hinges, olla rõõmus, leida endale kaaslane ja täita maa lastega.

Andke neile 1100, olgu, aga miks kohalik saab enam kui poole vähem, mitte rohkem nagu ütleks loogiline mõistus?

"Selleks, et teisi aidata, tuleb kõigepealt iseennast aidata."

Allikas: Viktor Zelinski, Facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 21. september 2017, kell 18:51  

Kohalike ju ära hävitada tahaksegi!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP