RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 23. oktoober 2017

MATTI ILVES: BRITID LAHKUVAD EUROOPA LIIDUST ILMA MINGI LEPPETA

ELi pealäbirääkija Michel Barnier (Foto: AP)

Eelkõige on Suurbritannia nördimud ülisuure lahkumistasu üle. ELi pealäbirääkija Michel Barnier ütles neljapäeval Brüsselis, et "maksed on väga olulised" (mis maksed, kuna britid on niigi ELi eelarvesse pealemaksja riik).
Suurbritannia aga on öelnud algusest peale, et nad ei näe mingit  kohustust maksta väljumistasu! Välisminister Boris Johnson on lausunud, et EL käivitas esimesena idee, saada ettemaksuna 100 miljardit eurot.

Nüüd ongi olukord nii kaugele ELi poolt viidud, et Suurbritannia on hakanud valmistuma väljumiseks ilma mingi leppeta. Seda on kunagi ütelnud ka Theresa May.
Asi on aga viidud ELi poolt asi selleni, et britid on asundud kaaluma samuti ühinemist NAFTA kaubanduskokkuleppega. Pealegi pakkus Trump neile kohe vabakaubanduslepingut. Neil on võimalik kaubandusepingud sõlmida veel paljude riikidega kasutadas maailma vabakaubanduslepet.

"Vikerraadio" rääkis, et nüüdseks on peetud juba 5 läbirääkimiste vooru ja kokku on lepitud vaid mõnes punktis, mis puudutab inimeste õigusi. Raadio süüdistas muidugi kõigis britte.
E. Liidu kõrged ametnikud ütlesid juba kohe, et Suurbritannia läbirääkimiste näol annavad nad hea õppetunni teistele osariikidele, kes soovivad tulevikus ka liidust lahkuda. Aga eksisid, sest Suurbritannia pole see riik, kus ja kellega saaks õppetunde harrastada. Britid annavad aga ise teistele osariikidale eeskuju.

Kasutatud allikas: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP