RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 7. november 2017

HKScan sülitas Rakvere lihakombinaadi töötajatele näkku: palgaläbirääkimisele tuldi kohale advokaadiga ja ühtegi pakkumist ei tehtud

Täna toimus Rakvere lihatööstuse omaniku HKScan Estonia juhtkonna ja töötajate ametiühingu kohtumine. Kauaoodatud palgaküsimusele vastust ei saadud, ettevõte tuli kohtumisele Soraineni advokaadiga ning teatas, et firma ei hakka 20 töötaja palgaküsimust arutama.

Toimunud kohtumine läks Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) esimehe Peep Petersoni sõnul tulutult. "Juhatus kirjeldas, kuidas ta kavatseb täita Eesti Vabariigi seadusi aasta jooksul, kuid ühtegi palgapakkumist töötüli lahendamiseks ei tehtud."
Streigiga alanud töötüli peamiseks põhjuseks oli tapamaja töötajate stagneerunud palk ning osad töötajad nägid palgatõusu viimati üle kümne aasta tagasi. Tüli lahendamiseks moodustati koostöös EAKL-iga töötajate ametiühing. "Muidugi on positiivne, et tööandja kavatseb seadusi täita, aga seda töötüli nii lahendada ei saa. Selles osas oli tegemist tühja kohtumisega," ütles Peterson.

 "Argumendina öeldi, et 20 inimese kaupa palka küsida ei ole õige ja seetõttu nemad koostööd ei tee, see oli juhatuse poolt kaasa võetud Soraineni advokaadi sõnum. Me taotleme kirjalikku vastust. Järgmine kohtumine on kokku lepitud kahe nädala pärast. Peale seda saame anda hinnangu, kas meil on mõtet rahulikult kokkuleppele jõuda," ütles Peterson.

 Küsimusele, kas tulutu läbirääkimise tagajärjel ollakse valmis streigile minema, vastas Peterson, et töötajad on juba täna valmis.
Petersoni sõnul oli nii töötajatel kui ametiühingul ootus, et tänasel kohtumisel tuleb palgapakkumine, mis lahendaks töötüli, kuid asjad läksid teisiti. "Juhatus tahab teha komisjoni, kes vaatab järgmise aasta esimese kvartali lõpuks palgad läbi ja kaalub firma palgasüsteemi ideoloogia muutmist, aga see meid ei rahulda. Uue tööideoloogia tagajärg võib olla, et inimesed ei saa ikka veel palka juurde," ütles Peterson. "Tööandja tunnistas ka seda, et sellel aastal on töötajate palk keskmiselt 40 eurot madalam, kui mullu."

HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere ütles, et ametlikud läbirääkimised Rakvere lihatööstuse tapamaja töötajate esindajatega kestavad, täna toimus teine kohtumine. "Läbirääkimiste normaalne osa on, et mõlemad osapooled esitavad enda nägemuse, mis ei pruugi kohe kattuda. Töötame selle nimel, et leida koos lahendus, mis rahuldab mõlemaid osapooli,” ütles Mere.
Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötüli sai alguse 17. oktoobril, mil töötajad läksid streigile, et avaldada meelt madala palga üle. Nimelt ei ole osad tapamja töötajad näinud palgatõusu viimase kümne aasta jooksul. Ebaseaduslik tööseisak päädis kolme töötaja vallandamise ja politsei kutsumisega.

Kaks nädalat tagasi toimus kohtumine HKScan Eesti juhatuse ja töötajate vastloodud ametiühingu vahel. Tollel korral oli kohtumine optimistlik. „Me leidsime konkreetsed punktid, millest kinni hoida, mitte üldised nagu varem,“ ütles töötajate ametiühingu usaldusisik Andrus Saaremägi toona ning avaldas lootust, et 10 aastat palgatõusuta olnud töötajad saavad lõpuks kauaoodatud palgalisa.

 Reet Pärgma

Allikas: http://arileht.delfi.ee/news/uudised/hkscan-sulitas-rakvere-lihakombinaadi-tootajatele-nakku-palgalabiraakimisele-tuldi-kohale-advokaadiga-ja-uhtegi-pakkumist-ei-tehtud?id=80074980

1 kommentaari:

Unknown 8. november 2017, kell 09:26  

Selles ei pea keegi kahtlema, et Jumal teeb kurjusele lõpu, sest Jumala langenud inglid "märatsevad" juba täiega - läbi kurja vaimu mõjutuse.
Ning kuri vaim paneb neile surmahirmu sisse, kui kurja käsku ei täida.
Jumal ei ole jätnud neid teadmatusse, enne praeguseid ajastuid, kuid nemad ainult "vilistasid" selle peale, sest arvasid, et Taevaisa on nii hea ja armastav, et Tema nüüd küll ei karista.
Kui õige Isa Armastab, siis ei taha Ta, et ükski poeg või tütar langeks kurjusesse!
AGA, probleem on selles, et VAIMU EI SAA HÄVITADA, vaid Teda saab teavitada - ehk "puust ette teha ja punaseks värvida", ning selleks meie Maailm ongi praeguseks tehtud ! - et TEADA, millest hoiduda!
Jumal on seadnud ka Taevas PIIRID, sest kui neid ei oleks, siis oleks KURI VAIM juba ammu kogu Maailma hävitanud.
Langenud on 1/3 Jumala poegasi ehk ingleid, ning selle VIITEKS laseb Jumal NENDEL ka 1/3 Maailma hävitada koos kõigega, mis sinna ette satub.
Ja meie Issand tahab, et me ei oleks selle 1/3 SEES, vaid pöörduksime sealt ära!

See järgnev on Jumala poolt ilmutatud Johannesele, et näidata Jumala OTSUST, kuidas kurjuse vastu võidelda :
....Ilm 8 : ..... 8 - Teine ingel puhus pasunat ning otsekui suur tules põlev mägi visati merre ning kolmandik merd muutus vereks,
9 - ja kolmandik mereloomi, kel hing sees, suri ära, ja
kolmandik laevu läks põhja.

10 - Kolmas ingel puhus pasunat ning taevast kukkus maha
suur täht, mis põles otsekui tõrvik ning kukkus kolmandiku
jõgede ja veeallikate peale.
11 - Tähe nimi oli Koirohi. Kolmandik vetest muutus
koirohuks ning palju inimesi suri vee kätte, sest see oli läinud
mõruks.
(sest need inimesed ei pöördunud saatana tegudest, ning peavad peale seda koos saatanaga edasi olema)

12 - Neljas ingel puhus pasunat ning kustutati kolmandik päikest ja kolmandik kuud ja kolmandik tähti, nii et kolmandik neist pimeneks ja kolmandik päeva ei paistaks ja ööd nõndasamuti.

13 - Ja ma nägin ja kuulsin üht kotkast (nii Vaimses mõttes, kui ka ...)
keset taevast lendamas ning suure häälega hüüdmas: „Häda, häda, häda neile, kes elavad ilmamaa peal, nende kolme ingli pasunahääle pärast, kes alles hakkavad pasunat puhuma!” .....



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP