RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 20. detsember 2017

Euroopa Komisjon: Euroopa on ikka veel liiga valge, lisame segamistempot!

Portaal Breitbart vahendab Brüsseli hiljutist sõnumit, mille kohaselt tuleb eurooplastel leppida massiimmigratsiooniga kolmandast maailmast. See olevat uus reegel ja reaalsus. Ühtlasi hoiatas Brüssel, et mitte ükski Euroopa Liidu osa ei jää homogeenseks ega migratsioonist puutumata, selle vastu ei aitavat ei müürid ega poliitikad.

„On aeg vaadata tõele näkku. Me ei saa peatada, ega peata, migratsiooni,“ kirjutas Euroopa Komisjoni rändevolinik Dimitris Avramopoulos POLITICO veergudel avaldatud artiklis, mis ilmus möödunud esmaspäeval pealkirja all „Euroopa migrandid on siin, et jääda“ („Europe’s Migrants Are Here to Stay”). Avramopoulos teatas, et massiimmigratsioon on teema, mille Brüssel on teinud Euroopale pikaajaliseks kohustuseks ja kirjutas: „Migratsioon on tihedalt põimunud meie majandus-, kaubandus-, haridus- ja tööhõivepoliitikaga – kui nimetada vaid mõnda valdkonda.“

Rääkides maailma vaesematest piirkondadest saabunud migrantidest, kellele Euroopas on antud põgenikustaatus, tegi Avramopoulos selgeks, et Brüssel ei pea asüüliandmist ajutiseks lahenduseks, vaid see on viis, kuidas tuua kolmanda maailma inimesi Euroopasse päriseks.

„Neil inimestel on Euroopas turvaline, kuid me peame hoolitsema ka selle eest, et nad leiaksid endale kodu,“ kirjutas ta, rõhutades, et massiimmigratsiooni tervitamine ei ole eurooplastele mitte ainult moraalne kohus, vaid ka majanduslik ja sotsiaalne kohus, kuna vananevale Euroopale on seda vaja.
Praegu tegeleb Euroopa Komisjon uute seaduslike võimaluste loomisega majandusmigrantide toomiseks Euroopasse ja nn sinise kaardi süsteemi lihtsustamisega, mis aitaks Euroopasse jõuda rohkemal arvul spetsialistidel ning oskustöölistel. Ent kui Brüssel räägib oskustöölistest ja spetsialistidest, siis möödunud aastal Breitbarti poolt tehtud analüüsi kohaselt on ilmselgelt tegemist täiesti vastupidise eesmärgiga – skeem näeb ette vajadust anda sisserännanutele haridus, otsida töökohad ja tagada nende kutseharidus. Kuna mitte-eurooplastel on palju suurem tõenäosus jääda töötuks või töötada madalapalgalistel kohtadel, on Euroopa Komisjon rõhutanud, et uustulnukaid on vaja paremini integreerida.

Oma artiklis kiitis Dimitris Avramopoulos ka tervet rida POLITICO veergudel varem ilmunud kirjutisi, milles süüdistatakse Euroopa Liitu „liiga valge“ olemises ja nõutakse, et EL peaks kiiresti asendama põliseurooplased nn värvilistega.
Möödunud nädalal kritiseeris Avramopoulos teravalt Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuski ettepanekut loobuda kohustuslikest migratsioonikvootidest, mis sunnivad liikmesriike võtma vastu migrante väljapoolt Euroopat. Avramopoulos leiab, et mitte ükski Euroopa piirkond ei jää migratsioonist puutumata.

„On naiivne arvata, et müüre ehitades on võimalik säilitada meie ühiskond homogeensena ja migratsioonist puutumatuna,“ teatas rändevolinik, viidates sellega selgelt Kesk-Euroopa riikidele. „Lõpuks tuleb meil kõigil leppida migratsiooni, mobiilsuse ja mitmekesisusega, mis saab olema uus reegel ja meil tuleb kohandada oma poliitikad sellele vastavaks.“
Poola valitsus on mitmeid kordi rõhutanud, et Poola ei aktsepteeri migratsioonikvoote ja Poola president Andrzej Duda sõnul tähendab rändekvootide peale sundimine Euroopa Liidu lõppu. Ka teised Kesk-Euroopa riigid, eesotsas Ungariga vastustavad EL-i migratsioonipoliitikat.

Allikas: Breitbart 
Refereeris Triin van Doorsaler
Foto: AFP/Scanpix

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/maailm/euroopa-komisjon-euroopa-ikka-veel-liiga-valge-lisame-segamistempot/
_______________
Lugege lisaks SIIT.
M.I. 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP