RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 23. detsember 2017

Martin Helme: Eesti kahjustas tõsiselt suhteid oma olulisima sõjalise liitlasega

Vasakpoolne ja venemeelne valitsus kahjustab jälle Eesti huve, seekord ÜRO-s Jeruusalemma küsimuses valesti hääletades, leiab Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna riigikogu fraktsiooni esimees Martin Helme.

“Selle hääletusega mindi otseselt tülli USA-ga, kes selgelt ütles, et peab resolutsiooni toetamist enda suhtes vaenulikuks sammuks. USA on ainus NATO riik, mis suudab tegelikult pakkuda Eestile reaalset julgeolekut,” kirjutas Helme oma sotsiaalmeediakontol.

 “Samuti valiti vale pool Euroopas. Meie tegelikud geopoliitilised liitlased nagu Poola, Ungari, Läti, Tšehhi, kellega meil on tegelikult sama huvi suveräänsuse kaitsel euroliidu sees näiteks kasvõi immigratsiooni küsimuses, jätsid hääletamata. Eesti välispoliitika on nagunii selgrootu ja pugejalik, kuid tavaliselt peidetakse end selle taha, et me teeme nii, nagu Euroopa teeb. Seekord tegi Euroopa mitut moodi ja meie valisime vale poole.”

Helme sõnul andis Eesti USA vastu hääletades oma toetuse Euroopa vaenlastele. “Jeruusalemma küsimuses võeti selgelt araablaste pool. Euroopa on sõjas islamiga, isegi kui suurem osa Euroopast keeldub seda tunnistamast. Selle hääletusega kinnitati veelkord oma Stockholmi sündroomi suhetes islamiga,” ütles Helme.

“Anti ka moraalne löök ainsale demokraatlikule Lähis-Ida riigile, keeldudes nõustumast tema suveräänse otsusega oma pealinna asukoha kohta. Sellega anti ka löök suveräänsuse ideele üldisemalt, mis tähendab, et me saagisime jälle oksa, millel istume, kui ütleme, et me ei ole nõus võtma vastu immigrante või lubama endale ette kirjutada, kuidas defineerida abielu.”
Helme ütles, et selle euroliidu vasakpoolsete ees lipitseva otsusega kahjustati rängalt meie suhteid meie kõige olulisema sõjalise liitlasega ja toetati radikaalse islami pretensioone demokraatlike ühiskondade suhtes.

ÜRO Peaassamblee võttis neljapäeval vastu otsuse, millega tunnistati “kehtetuks ja õigustühiseks” USA presidendi Donald Trumpi avaldus tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana.
Hääletusel anti 128 poolt- ja üheksa vastuhäält, 35 riiki jäid erapooletuks ning 21 riiki ei võtnud hääletusest osa.
Trump hoiatas 193-liikmelist assambleed, et Washington “jälgib” hääletust ning ähvardas Ühendriikide vastu hääletajaid tagajärgede eest.

UU

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/martin-helme-eesti-kahjustas-tosiselt-suhteid-oma-olulisima-sojalise-liitlasega/

3 kommentaari:

Anonüümne 23. detsember 2017, kell 11:48  

Enesekahjustamine on vist ainus, mis Jeesti riigil hästi välja tuleb. Suurust, ainelist seisu ja geopoliitilist asendit silmas pidades iga kakluse vahele ronida-- hullumeelne tegu. Kord juba öeldi: ei oska õige koha peal vait olla. Riigi etteotsa on küll kellegi agendid end sokutanud. “Anti ka moraalne löök ainsale demokraatlikule Lähis-Ida riigile, keeldudes nõustumast tema suveräänse otsusega oma pealinna asukoha kohta."-- see Eestimaa suurpoliitik ei jaga ka suurt midagi. Hea küsimus, mis asi see Iisrael on, kas see üldse riik on, iseseisvusest ja demokraatiast rääkimata. Aga, mis see meie asi on, kes seal hetkel kelle kõri lõikab või kes keda koos mosheega õhku laseb. VÄGA HALVASTI TEHTUD!!!

Anonüümne 26. detsember 2017, kell 16:30  

Aga mida tahta? Riigi esiotsa on end sokutanud ebaselge rahvusliku taustaga seltskond, kellele ei oma mingit tähtsust eesti riigi maine ega tulevik. Kui see uppi keerab, sätitakse end järgmise rahvusriigi ladvikusse...Vahet ju pole?

Anonüümne 29. detsember 2017, kell 10:40  

No kuulge,,EEsti on EL liige, seega peab olema solidaarne ja käige Iisraelis ja vaadake avatud silmadega sealset elu-olu , Jeruusalem on nii juutide kui ka araablaste PUHA paik , ja peab jääma nii. PS - mina olen eesti ELkiriku liige , mind ristiti minu käest luba kusimata 4 -kuusena



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP