RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 18. veebruar 2018

EKRE poliitiline avaldus: Eesti aktsiisid olgu Läti omadest väiksemad

Foto: EKRE volikogu Türil. Autor/allikas: Olev Kenk/ERR

Türi kultuurikeskuses laupäeval kogunenud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu võttis vastu poliitilise avalduse. Erakonna esimees Mart Helme selgitas, et avalduse kohaselt tuleb nii kütuse- kui ka alkoholiaktsiis langetada sendi võrra odavamaks kui meie naaberriikides ning muuta pensionid tulumaksuvabaks.

Mart Helme tegi ettekande poliitilisest olukorrast Eestis ning vastu võetipoliitiline deklaratsioon.
Helme ütles ERR-ile varem päeval, et avalduses juhitakse tähelepanu Eesti maksupoliitikas tekkinud ebanormaalsele olukorrale, sisulisele kaosele.

"Meie ettepanek on väga lihtne: aktsiisid, nii kütuse- kui alkoholiaktsiis, mis on tõstetud mõistusevastaselt kõrgeks, mille tulemusel Eesti kaotab kümnetes ja kümnetes miljonites maksulaekumisi ja mis on põhjustanud täiesti ebaterve piirikaubanduse, tuleb langetada tasemele, mis on vähemalt sendi võrra odavamad kui meid ümbritsevates riikides," rääkis EKRE esimees.
Tema sõnul lõpetaks see ära Lõuna-Eesti maapoodide pankrotilaine ja ka maksulaekumiste defitsiidi.
"Kui keegi küsib, et näidake siis katteallikaid, siis katteallikas ongi seesama maks, mis hakkab laekuma sellisel juhul Eesti eelarvesse, mitte Läti vabariigi eelarvesse," lausus Helme.

Teine pool EKRE volikogu avalduses puudutab tema sõnul pensionäre ja pensione.
"Meie ettepanek on, et pensionid peavad olema tulumaksuvabad. See tähendab, et töötav pensionär maksab küll tulumaksu oma palga pealt, aga tema pensioni kallale ei peaks maksudega minema. Seda ka juhul, kui pension ületab 500 eurot, mis on tänasel päeval juba üsna levinud," sõnas Helme.
Volikogul kõneles võõrtööjõu probleemidest ajaloodoktor Jaak Valge. Helme vastas küsimusele, kas EKRE plaanib võõrtööjõu teemal seaduslikke algatusi, et niisugune võõrtööjõu sissetoomine, nagu teatud ettevõtjad soovivad, ei ole mõistlik.

"Esiteks tähendab see palgasurve vähenemist, see tähendab, et odav võõrtööjõud surub palgataseme alla, annab võimaluse n-ö orjatööjõu kasutamiseks ja see tähendab ka meie rahvastiku demograafilise pildi moonutamist, sest enamik neist võõrtöölistest ei tule mitte kolmandast maailmast, Aafrikast-Aasiast, vaid Venemaalt ja Ukrainast, mis tähendab seda, et meie integratsiooniprobleem ei lahene pikkamööda, vaid teravnevad," ütles ta.
EKRE volikogusse kuuluvad erakonna auesimees, esimees ja aseesimehed, erakonna parlamendiliikmed, kongressil valitud volikogu liikmed, ühenduste esimehed ning maakonna- ja linnaühenduste esimehed.
Maakonna- ja linnaühenduste volitusel kuulub volikogusse lisaks üks esindaja iga 300 liikme kohta.

EKRE poliitiline avaldus täismahus:
Valitsuse küündimatud ja riigile kahjulikud maksueksperimendid tuleb peatada!
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu peab valitsuse maksupoliitikat läbikukkunuks ning kutsub riigikogu üles maksurallit tagasi pöörama. Kütuse- ja alkoholiaktsiisid tuleb langetada tasemele, mis kaotaks piirikaubanduse ning pensionid tuleb vabastada tulumaksust. Samuti tuleb lõpetada dividendide topeltmaksustamine.
Inimestele ei jäta raha rohkem kätte mitte see, kui riik maksuralliga raha ära võtab ja ümber jagab, vaid maksude langetamine.

2016. aasta lõpus võimule tulnud valitsuse fundamentaalselt vale maksupoliitika tõttu on nii Eesti eelarve kui majandus kokku jooksmas. Täielik läbikukkumine on otsus võtta üle Reformierakonna alustatud aktsiisitõstmispoliitika ja seda veel mitmekordselt võimendada. Ei praegune ega eelmine valitsus kuulanud EKRE hoiatusi, et kütuse- ja alkoholiaktsiiside tõstmine paneb vohama piirikaubanduse. Hoiatused osutusid tõeks ning piirikaubanduse tõttu jäi möödunud aastal riigieelarvesse laekumata 88 miljonit eurot aktsiise. Tänavu jääb prognooside kohaselt laekumata ligi 100 miljonit eurot. Tegelik maksuauk on suurem, sest laekumata jääb ka kümnete miljonite võrra käibemaksu. Kütuseaktsiisi tõus teeb kallimaks kõigi tarbekaupade hinnad, mistõttu on Eestist saanud Euroopa hinnaliider kütuse, toidukorvi ja teenuste osas ning üha rohkem inimesi viib oma raha Lätti.
Minister Jevgeni Ossinovski väidetav plaan parandada alkoholi kallinemise kaudu rahva tervist on osutunud silmakirjalikuks ja läbikukkunud katseks täita riigikassat. Kui arvesse võtta Läti piirilt ostetud alkohol, siis mullu joomine Eestis võrreldes aasta varasemaga hoopis kasvas. Alkoholi ostetakse üha rohkem, lihtsalt mitte enam Eestist.

Jüri Ratase valitsus peab tunnistama ka tulumaksureformi ebaõnnestumist. Pensionisüsteemi õiglaseks muutmise asemel ajas valitsus oma käe töötavate ja pikema staažiga pensionäride taskusse põhjendusega, et see võimaldab ülejäänud pensionisaajatele panna mõnikümmend eurot pensionile juurde. Valitsus jätab rääkimata, et inimeste tegelikku ostujõudu see “kingitus” ei suurenda, sest samal ajal tõusevad maksud, millega kaasneb märkimisväärne hinnatõus. Pensionäride ostujõud praeguse valitsuse maksupoliitika tulemusel hoopis kahaneb.
Valitsus on tõestanud, et tal puudub riigi juhtimiseks vajalik pädevus. Propagandatrummide põrisedes räägitakse rahvale maksude tõstmise üllastest eesmärkidest, aga tulemus on soovitule vastupidine. Selline valitsus on riigile ohtlik ning rahvas kõrgeima võimuna peaks valimistel nende poliitika välja vilistama.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu kinnitab erakonna plaani langetada aktsiisid tasemele, mis lõpetab kaubandusturismi Lätti, toob märkimisväärsed maksulaekumised riigieelarvesse ning parandab Eesti majanduse struktuuri, konkurentsivõimet, inimeste elatustaset ja mõjub positiivselt regionaalarengule. Riik peab lõpetama tulumaksu kogumise pensionidelt. Töötavatel pensionäridel tuleb jätta pension kogutulu arvutusest välja ja maksustada ainult palgatulu.

Allikas: https://www.err.ee/683924/ekre-poliitiline-avaldus-eesti-aktsiisid-olgu-lati-omadest-vaiksemad

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP