RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 5. veebruar 2018

MATTI ILVES: NARVA KULTUURIPEALINNAKS?

Narvakakad ise poleks selle peale tulnud, et kandideerida Euroopa kultuuripealinnaks 2024. aastaks ja võistelda veel väärika Tartuga.
Aga "sallivuslased" Tallinnast läksid neile appi! Nad olevat olnud ühed parimad sündmustekorraldajad (need olid Tallinn Music Weeki initsiatiivgrupp eesotsas Helen Sildna(!), Maris Hellrandi ja Ragnar Siiliga) Eestis ja isegi kohale läks vabariigi president Kersti Kaljulaid, kes sinna rongiga kohale sõitis ja Narva kandidatuurile oma toetust avaldas.

Huvitav, millist kultuuri Narva siis levitama hakkab? See saab olla ainult vene kultuur! See ei saa olla kuidagi Eesti asi, hakata maailmas levitama Venemaa kultuuri. Aga suured sallivuslased eesotsas globalistist segase presidendiga mõtlevad teisiti.

Narva linnavalitsus suhtub kultuuriasutustesse üpris vastumeelselt. Näiteks võib tuua linnuses asuva muuseumi rahastamise, see peaks olema Narva üks vähestest säilinud pärlitest. Vaatamata Narva linnavalitsuse vastutöötamisele Narva muuseumi tegevuse rahastamisel, ei pea riik õigeks siiski Narva muuseumi täielikku ülevõtmist.

ERR.ee kirjutas: "Viis aastat tagasi sõlmitud kokkuleppe kohaselt kohustus Narva linn eraldama Narva muuseumile igal aastal 429 000 eurot toetust. Juhul kui linn kokkuleppest taganeb, vähendab ka kultuuriministeerium riigi poolset toetus. Käesoleval aastal ei ole Narva linn 70 000 eurot muuseumile üle kandnud, mis on pannud muuseumi raskesse seisu. Vaatamata vastuoludele riigi ja linna vahel, kultuuriministeerium muuseumi rahastamist täielikult riigi alla tuua ei taha."

Eesti kultuuri täiesti kõrvale siiski tänu Rakverele ei tõrjuta. Sest Rakvere linnapea, kes ka kohale sõitis, lubas Narvale abiks olla mitmesuguste ürituste korraldamisel. Nii pääseb ka üks tükike Eesti kultuurist ehk kuidagi esile.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP