RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 14. veebruar 2018

Riigikogu enamus kukutas vabadussõjalaste rehabiliteerimise läbi

Riigikogu hääletas teisipäeval menetlusest välja eelnõu “Eesti Vabadussõjalaste Liidu ja sellega seotud isikute ning organisatsioonide rehabiliteerimisest“, mille olid esitanud saadikud Henn Põlluaas, Jaanus Karilaid, Martin Helme, Igor Gräzin, Jaak Madison, Raivo Põldaru, Arno Sild, Peeter Ernits, Madis Milling, Mart Helme, Uno Kaskpeit, Tarmo Kruusimäe ja Märt Sults.

Otsuse eelnõu nägi ette rehabiliteerida kõik isikud ja ühendused, kes olid süüdi mõistetud või represseeritud seoses osalusega Eesti Vabadussõjalaste Liidu ja sellega seotud ühenduste tegevuses, samuti selle tegevusele kaasaaitamises ja toetamises.

Eelnõu menetlusest väljaarvamise poolt hääletas 31 saadikut, vastu oli 22, erapooletuks jäi 1 saadik, hääletamata jätsid 39 ja puudusid 8 saadikut. Vastu ehk otsuse jõustumise poolt hääletasid kõik EKRE saadikud, samuti eelnõu algatajad teistest fraktsioonidest. Toetajaid leidus praktiliselt kõigist erakondadest, sealhulgas näiteks Aadu Must Keskerakonnast ning militaartaustaga Johannes Kert ja Ants Laaneots Reformierakonnast.

Eelnõu läbikukutajate seas domineerisid vabadussõjalaste ajaloolised oponendid ehk sotsid eesotsas Eiki Nestoriga, samuti nii Keskerakond ja kui ka enamus IRL-st. Viimane näitas sellega taas oma isamaalisuse täielikku puudumist. Seega jäi Eesti Vabariigi 100. aastapäeva eel hinnanguta veel üks vastuoluline lehekülg Eesti ajaloos.

Kõnetoolis alustanud EKRE saadik Jaak Madison rõhutas, et 11 päeva pärast tähistab meie riik oma 100. sünnipäeva ja seda enam on kõigil saadikutel vaja teha sisekaemus ja endilt küsida: kas me oleme teinud kõik endast oleneva, et tagada selle riigi püsimine ja rahvuse kestmine aegade lõpuni, nagu kohustab seda vabariigi põhiseadus?

“Õigluse jaluleseadmiseks on võimsaim jõud parlamendil, kellel on täna võimalus heastada minevikus tehtud vead ja ausa silmavaatega minna vastu riigi sünnipäeva ootusele,” täpsustas Madison. Vaid alla kolmandiku saadikutest leidis, et see oleks õige ja vajalik.
Eelnõu juhtivkomisjoniks määratud põhiseaduskomisjon tegi ettepaneku eelnõu tagasi lükata juba varem.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/riigikogu-enamus-kukutas-vabadussojalaste-rehabiliteerimise-labi/
_______________
Jah, eks enamus Riigikogu liikmeid on tegelikult oma rahva reeturid!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP