RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 26. märts 2018

USA: meil ei ole kaitset Venemaa uute relvade vastu

USA õhujõudude kindral John E. Hyten esines eile senati ees murettekitava avaldusega – Ühendriikidel ei ole Venemaa ja Hiina arendatavate hüpersooniliste relvade vastu kaitset.

 Kuigi hüpersoonilised ehk mitmekordsel helikiirusel liikuvad relvad on endiselt suuresti veel arendamisjärgus, on Hiina ja Venemaa sellel rindel jõudsalt edenenud.
Hiina katsetas eelmise aasta novembris hüpersoonilist liugurit, Venemaa viis aga läbi hüpersoonilise relva katsetuse vaid mõni nädal pärast seda, kui Vladimir Putin kiitles märtsi alguses «võitmatu» hüpersoonilise raketi olemasoluga.
«Nii Hiina kui Venemaa arendavad agressiivselt hüpersoonilist võimekust,» sõnas strateegilise kaitsekeskuse komandör Hyten eile Senati relvajõudude kuulamisel. «Me oleme näinud nende vahendite katsetusi.»
Küsimusele, milline on Ühendriikide kaitse nende relvade vastu, vastas kindral, et selleks on USA heidutusvõimekus.
«Meil ei ole kaitsemehhanismi, mis keelaks selliste relvade kasutamist meie vastu,» tunnistas Hyten.
Kindrali sõnul oleks Ühendriikide ainus kaitse tuumalöögiga ähvardamine, täpsustades, et peamiseks kaitsevahendiks oleks madalama laenguga allveelaevadele paigutatud tuumarelvad.
Hytel lisas, et USA peab arendama ka oma jälgimisvõimekust. Praegu tuvastatakse mandritevahelisi rakette peamiselt Maa orbiidil asuvate satelliitide abil.
 Hüpersoonilised relvad suudavad aga mandritevaheliste rakettide kaitsemehhanismidest mööda manööverdada ja tabada Mach-5 kiirusel liikudes sihtmärki vaid mõned minutit peale välja tulistamist.
Ühenduse RAND raporti kohaselt jõuavad hüpersoonilised relvad lahinguvalmidusse järgmise kümne aasta jooksul.

Allikas. https://maailm.postimees.ee/4445781/usa-meil-ei-ole-kaitset-venemaa-uute-relvade-vastu
______________
"Ilmselt pole ma ainus, kes tunneb end petetuna. Kogu aeg on meile sisendatud, et Eesti on NATO vihmavarju all kaitstud paremini kui kunagi varem, aga nüüd siis selline jutt... Et nagu mis mõttes ei ole kaitset?! Miks me siis üldse USA globalistlikes vallutussõdades oleme osalenud, aidates Afganisataani, Iraagi ja Liibüa sodiks peksta, pigistades "liitlaste" poolsete räigete rahvusvahelise õiguse rikkumiste suhtes pidevalt silma kinni ja isegi õigustades neid ning olles õhinal valmis ka Süüria vägistamisele kaasa aitama? Lihtsalt niisama lõbu pärast või?"
Varro Vooglaid, Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP