RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 5. mai 2018

MATTI ILVES: NÄLGIVAD LAPSED JA KALLIS TOIT

Esiteks meie kallist toidust. Põhilise panuse annab sinna aga jälle Euroopa Liit oma värdpoliitikatega. Nimelt hoitakse meie põllumeeste toetused isegi kordades väiksemad, kui on Lääne- ja Lõuna-Euroopas, kus paljud põllukultuuride kasvatamiseks on niigi soodsamad tingimused. Põllumajandusest meie aga loobuda ei saa, sest see on iga riigi jaoks lausa strateegiline tootmisharu. Niigi on olukord selline, et Eesti ei suuda enda rahvast toita.

Peale selle röövib meie osariik vaese rahva taskust veel toiduainte pealt 20 % käibemaksu. Riigijuhid poleks nagu kuulnudki, et on riike, kus toiduainetel puudub üldse käibemaks, või on see  madalam kui teistel toodetel.
Paljud toiduained on meil kallimad kui ülikallis Soomes ja rääkimata juba toidu poolest odavamatest Saksamaast või Hispaaniast.
Vaadake tabelist:
Suurendamiseks klikkige tabelil

Nüüd veidi rahva vaesusest ja lastest. Meie rahvas on vaieldamatult vaene, hoolimata sellest, et president Kaljulaid hiljuti kilkas, et nii hästi pole meie rahvas veel elanud kui praegu, kuigi see on puhas vale. Aga ega omas mullis elavad valitsejad ei saagi rahva muredest aru.

Meil on avaldatud andmed, et 63 tuht last elab vaesuse piiril (vaesuses)! Selline olukord, kus lapsed nälgivad, on Eesti suur häbiplekk mis tuleks koheselt kõrvaldada. Kui vaesed lapsed on juba kooliealised, siis saavad nad vähemalt kord süüja sooja toitu koolisöökates.

Eurostati teatel elas 2016. aastal Eesti elanikest 24,4 protsenti ehk 320 000 inimest vaesuspiiril või sotsiaalse tõrjutuse ohus. "Vaesuspiiril" ja "sotiaalse tõrjutuse ohus" on selged uuskeelsed värdväljendid, normaalses inimkeeles tuleb neid väljendeid võtta lihtsalt vaesuses ja sotsiaalselt tõrjutuna. Nii vaeseid ja tõrjutuid meil justkui  ei ole, see probleem on jälle edukalt lahendatud vaid sõnakasutusega, ilma, et midagi ette võtma peaks!
Näiteks Soome vaesuspiir on 1210 eurot kuus kätte, see on ligikaudu samapalju kui on meie keskmine palk! Sven Kivisildnik räägib Eestist tihi kui "miljoni vaese maast" ja temal on vaieldamatult õigus.


1 kommentaari:

Mr. Tarts (Tarmo Pukka) 5. mai 2018, kell 18:39  

,, Meil on avaldatud andmed, et 63 tuht last elab vaesuse piiril (vaesuses)''
Otsustage palun ära, kas lapsed on vaesuse äärel või ongi vaesed.
Seega olete segi ajanud kahte vaesuse mõõdet, milleks on suhteline vaesus ja absoluutne vaesus.

Siit tekkis küsimus, millistest andmetest see väide pärineb? Kui seniseid statistikaid õeldakse marurahvuslaste poolt propagandana olevaid, siis tuleks avaldada andmete päritolu.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP