RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 13. mai 2018

MATTI ILVES: VÕITLUSEST SOOLA VASTU

Meil käib pidev võitlus soola ja suhkru vastu. Suhruvastasest võitusest olme kuulnud küllalt, tarkpead on isegi välja mõtelnud suhkrumaksu.

Nüüd aga räägime soolast - NaCl. Soola liigtarvitamine pidi olema väga kakjulik organismile. Soola tarbimine pidi põhjustama naatriumi liigtarbimise, see aga omakorda naha limaskestade kuivamist ning janu. Samas on teada, et enamus inimesi tarbivad liiga vähe vett. Soola liigtarbimine pidi koormama neere, tekitama turseid südame ümbrusesse ja nii väheneb südame võime verd pumbata, sool tõstab vererõhku jne.

Toiduainetetööstused raporteerivad üksteise järel, kuidas nad on vähendanud soola sisaldust toitainetes. Kas nüüd ei ole sellega aga mindud liiale?

Ilselt on. Sest USA teadlased on teinud kindlaks, et sool on looduslik antidepessant!
Mina olen alles viimaste aastatel kuulnud meeletust depressioonist inimestel, kaasaarvatud lapsed. Neile pidavat söödetama sisse meeletus kogustes antidepressante, see on ilmselt jälle üks ravimitööstuse "suursaavutus". Isegi siis, kui arstid ei leia muid häireid organismis, kui pisikesd unehäired ja mõnigase äravuse tunde.

Toon veel ühe huvitava näite ajaloost. Üks Hiina keiser pöördus targa tedjamehe poole, et kas ta saab soovitada talle mürki, mis tapaks süüdlase väga aegalaselt ja kohutavate piinade ning valudega. Vastus oli väga lihtne, süüdimõistetut tuli toita mõnda aega soolata keedetud värske lihaga. Kontroll rahuldas valitsejat igati.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP