RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 13. juuni 2018

Teade poliitvangide Reio Lauritsa ja Meelis Kaldalu saatusest

2017. a suvel asutasid Meelis Kaldalu ja Reio Laurits Tartus valimisliidu „Südamega Tartu“. Mõlemad mehed kandideerisid samuti valimisliidu ridades kohalike omavalitsuste valimistel Tartu linnavolikokku. Nad leidsid valimiste käigus nii põhiseaduse kui valimisseaduse tõsiseid rikkumisi ning otsisid abi nii kohtult kui meedialt. Näiteks said Tartu linnavolikogu valimistel osaleda ka Tähtvere valla elanikud kuigi vallad polnud veel ühinenud. Meedia väljaanded (v a Rahvuslik Teataja) keeldusid avalikkust rikkumistest teavitamast.

Valimisliidu esindajaid ei lubatud valimisväitluse salvestusele Rahvusringhäälingus. 24. oktoobril 2017 mõlemad  vahistati ja vangistati. Neid süüdistati, nagu nad oleksid teinud SMS-ga pommiähvarduse Tartu Rahvusringhäälingu stuudiole. Süüdistus pole senini kinnitust leidnud. Meelis Kaldalu vabastati vanglast 22. detsembril 2017. Poliitvangi Reio Lauritsat püüti seostada veel teise kuriteoga.

Poliitvangi Reio Lauritsa vabastas 30. mail 2018 kohus süüdistusest, mööndes järgmist: „Kohus on jõudnud järeldusele, et uuritud tõendid ei kinnita, et Reio Laurits oli isik, kes 24.01.2017. a Tartu Hansa Kooli valveruumist sülearvuti ja mobiiltelefoni varastas. Ükski uuritud tõend otseselt ei seosta Reio Lauritsat isikuga, kes sisenes eelmainitud ajal kooli valveruumi ja kelle valduses oli näha arvutit.“  Selleks ajaks oli poliitvang viibinud vanglas viis kuud (24. oktoobrist 2017 kuni 27. märtsini 2018). Talle anti sunniviisiliselt tugevatoimelist närvihaiguse ravimit. Seda esitati nagu tema „ravi“.

Väljaanne Postimees avaldas mõjusa kirjutise, kus teda kirjeldati kui mitu kuritegu sooritanud ohtlikku kurjategijat. Niinimetatud „delfi-televisioon“ esitas videokatkendit, kus poliitvangi mööda maad lohistati. Videolt oli ära võetud hääl, et varjata ohvri appihüüdeid: „Ma pole midagi teinud“. 30. augustil 2017 lõi politsei sisse poliitvangi korteriukse, mille tagajärjel uks lõhuti. Teda ennast viidi majarahva imestuseks käeraudades politseisse. Käeraudades politseisse viidi Reio Lauritsat veel 24. oktoobril 2017,  kust ta enam tagasi ei tulnud, vaid vabanes vanglast alles viie kuu ja kolme päeva pärast.

Nüüdseks on siis selgunud, et poliitvang Reio Laurits pole süüdi üheski kuriteos. „Pommiähvardust“ püütakse kaela määrida poliitvang Meelis Kaldalule, kes on nende ridade kirjutamise ajaks teadmata kadunud.

Kordan veelkord: Reio Laurits pole süüdi üheski kuriteos, milles teda süüdistati ja nüüd enam ei süüdistata, kuid talle on tekitatud nii rasket ainelist kui vaimset kui moraalset kahju. Tema tervist on raskekujuliselt kahjustatud ja sellest ei kirjuta Postimees ega ükski teine peavoolu koššermeedia väljaanne ega ei edasta ükski televisioon.
Kujutage ise, mis saaks teist, kui peaksite viis kuud kinni istuma ja närvimürki sööma, siis teid visatakse tänavale ja vahepeal on  suurimas lehes esitatud teid kui kurjategijat, kes on toime pannud mitu kuritegu. See oleks sigadus, mida on raske ette kujutada.

Koostas Jaan Hatto                        
                                                       11. juunil 2018

4 kommentaari:

Unknown 13. juuni 2018, kell 17:41  

Minule ei ole riigivõimu selline käitumine võõras, olen ise mitu korda selle riigipolitsei vägivalla ohvriks langenud.
Prokuratuur ning kohtuvõim on mind represseerinud täiesti süüdimatult.
Sellest ka minu veendumus, Eesti Vabariik ei ole õigusriik ja demokraatlik ammugi mitte.Riigivõimu näol on tegemist täiesti korrumpeerunud, võimuahnusest täis õginud monstrumiga, mis rahvast kägistab maksude ja seadustega. Võimueliit elab priiskavat elu kurnates maad ning rahvast

Tony 13. juuni 2018, kell 17:44  

Proovida võiks EU kohtu kaudu õigusabi saamist !! ?? Saaks vähemalt ka SELLE liidu tõelise pale teada !!

Just 13. juuni 2018, kell 20:05  

Pole imestada midagi, meie idealldemokraatiaga riigis USA-s ja lausa UK-s on poliitvangid täiesti tavaline asi ja mingi uudis pole seegi, et kui juba FBI-s keegi ametnik võteb kellegi ruineerida, et oma reitingut kolleegide hulgas tõsta, siis saab kelle tahes varaliselt pakrotti ajada ehk inimene hävitada, siis nii ka läheb. Lugege praeguse eriasjade tegelase Robert Mülleri ja Sessons-i asetäitja Rosensteini varasemaid tegusid ja ongi selge, millega nad hakkava võivad saada.

Unknown 13. juuni 2018, kell 21:07  

Isegi pöronksiöö pättidele maksti valuraha! Tuleb kahjutasu nõuda!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP