RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 10. juuli 2018

Täna algab Brüsselis NATO tippkohtumine: Oodata taas Trumpi sõimu teiste aadressil

Täna algab Brüsselis NATO tippkohtumine ja oodata on USA presidendi Donald Trumpi sõimu nende aadressil, kes ei täida võetud kohustusi.

Nimelt kohustab NATO liikmelisus kulutama kaitsele 2 protsenti SKP-st, aga seda kohustust täidab vaid 8 NATO 29 liikmesmaast. Ülejäänud sõidavad tuimalt jänest, nagu Trump on korduvalt välja öelnud.

Näiteks Saksamaa kulutused on vaid 1,24 protsenti SKP-st ja kantseri Angela Merkeli sõnul jõutaks 1,5 protsendini alles aastaks 2024. Trumpile sellest ei piisa ja ta ütles ametisse asudes Merkelile otse näkku, et Saksamaa on võlgu triljon dollarit viimase 14 aasta eest, vahendab Iltalehti.
Pärast seda on Trump mitmel korral teisi riike manitsenud, et nad peavad maksma oma arved. Seni on harjutud sellega, et USA peab NATO-t üleval nii sõjaliselt kui rahaliselt. 2016. aastal olid NATO kulud kokku 920 miljardit dollarit ja sellest USA panus oli üle 660 miljardi, mis moodustab 3,61 protsenti SKP-st.

Trump on Merkelile korduvalt ette heitnud ka seda, et Saksamaa ostab jätkuvalt gaasi Venemaalt. Trump on öelnud, et Euroopa riigid maksavad miljardeid Venemaale ja siis tahavad, et USA neid kaitseks Venemaa vastu. „Me oleme idioodid, kui selle kõik kinni maksame,” ütles Trump.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP