RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 18. september 2018

OLULINE: Facebook ähvardab Objektiivi lehe jäädavalt sulgeda!

Head Objektiivi sõbrad!
Pühapäeval teatas Facebook, et blokeeris taas 30 päevaks minu konto, vaid nädal pärast eelmise samasuguse blokeeringu lõppu. Taas süüdistab Facebook mind anonüümsete kaebuste alusel täiesti põhjendamatult vihakõnes.

Seejuures määrati uus karistus mulle osaliselt selle sama postituse eest, mille eest sain ka eelmise karistuse ning mis on Facebooki enda poolt juba ammu kustutatud – olgugi, et ka selles ei sisalnud mitte mingit minu poolset vihakõne, nagu olen varem selgitanud.

Perspektiiv on igal juhul tume – kardetavasti päädib vasakpoolsete aktivistide poolt minu vastu käima tõmmatud agressiivne pealekaebamiskampaania minu Facebooki konto sulgemisega. 

Isiklikus plaanis on mul sellest üpriski ükskõik, aga SAPTK ning Objektiivi töö seisukohast on tegu tõsise probleemiga, sest Facebook on meie töös üks peamisi kommunikatsioonikanaleid avalikus arutelus osalemiseks ja oma maailmavaatelise sõnumi kuuldavaks tegemiseks.

Lähemalt on sellest kirjutatud temaatilises Objektiivi uudises:


Veelgi tõsisem probleem seondub aga tõsiasjaga, et samal päeval ehk pühapäeval ähvardas Facebook mitte ainult ajutiselt, vaid ALALISELT SULGEDA ka Objektiivi lehe, millel on teatavasti rohkem kui 14 000 jälgijat ning mis on Objektiivi peamiseks sõnumikandjaks (hoolimata sellest, et Facebook on juba pikemat aega meie portaali sõnumi levikut tugevalt pärssinud).

Facebookilt laekunud ähvarduse kohta saab lähemalt lugeda siit:


Objektiivi peatoimetaja Veiko Vihuri sõnul näitab toimuv üha selgemalt, kuidas ka sotsiaalmeedias püütakse sarnaselt peavoolumeediale ideoloogilisest peavoolust väljapoole jäävaid hääli summutada ja maha suruda, tembeldades need vihakõneks.

“Formaalselt tsensuuri justkui ei ole ning sõnavabadust ei piirata, ent “vihakõneks” või “diskrimineerimiseks” tembeldatud arvamusavaldused eemaldatakse,” selgitas ta.

Igal juhul on olukord väga tõsine ja ilmselt peame valmistuma Objektiivi sõnumi aina jõulisemaks mahasurumiseks. Selge on see, et vasakpoolsed aktivistid reaalselt sõnavabadusest ei hooli ning pingutavad, et nendega eriarvamusele jäävad väljaanded kaoksid pildilt. Loomulikult ei kavatse me sellega ilma võitluseta leppida, aga võitlus saab olema tõsine ja raske.

Nagu eelnevalt viidatud uudises toonitab Markus Järvi, on sotsiaalmeedia aina ulatuslikuma tsensuuri tingimustes üha olulisem, et Objektiivi lugejad tuleksid otse meie portaali, selle asemel et vaadata uudiseid Facebooki filtri kaudu. Samuti on väga oluline, et Objektiivi lugejad jagaksid ka ise sotsiaalmeedias meie portaali materjale, aitamaks kaasa nende võimalikult laiale levikule.

Igal juhul kinnitan, et püüame Objektiivi hääle mahasurumisele kogu jõuga vastu seista ja tänan Teid abi eest selles võitluses!

Tervitustega

Varro Vooglaid
SAPTK juhatuse esimees

PS! On tänuväärne, kui panustate meie võitlusse sõnavabaduse mahasurumise vastu omapoolse annetusega, mille saab Objektiivi annetuste lehel (http://objektiiv.ee/anneta) vormistada vaid mõne hetkega.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP