RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 27. veebruar 2019

Juhtkiri: Andke hääl EKRE-le, kes tahab riigi rahvale tagasi anda ja tänase klikivõimu murda!

EKRE teab, kuidas majandust tervendada.

Kas sina tuled oma palgaga toime? Kas sa suudad oma palgast kõrvale panna?
Me oleme üle veerandsajandi oma riiki ehitanud, kõik numbrid lähevad justkui paremaks, aga vaesus Eestis samas süveneb. Valides tagasi neid samu erakondi, kes tegelikult ei ole kõik need aastad oma rahva heaks mitte midagi teinud, loobud sa vabatahtlikult võimalusest, et keegi kes tahab elujärge paremaks muuta, saaks seda teha. Ainuke viis midagi muuta on teha midagi uut moodi.
Statistikaamet on välja toonud, et Eestis elab umbes 300 000 inimest suhtelises vaesuses, mis tähendab 23% elanikkonnast, ja see arv suureneb. Olulisel määral on suurenenud lastega perede arv, kellel ei jätku raha toidu ostmiseks ja on sunnitud käima söömas supiköögis.

Enamus Eesti palgatöötajatest (sh mikroettevõtjad) elavad napilt palgapäevast, palgapäevani, suutmata raha kõrvale panna. Erakorraliste väljaminekute korral (nt hambaarst) ei suudeta tekkinud kulu iseseisvalt säästudest või leibkonnaeelarve ümberjagamisest katta. Samas on avalikus teenistuses kasvanud reaalpalk oluliselt kiiremini tasemeni, kus ebavõrdsus on kohati suurusjärgu suurem kui palgalõhe meeste-naiste vahel.

Statistiliselt on vahe väiksem, kuna avalikus teenistuses on kokku umbes 130 000 töötajat (sic!) ja enamus neist on madalapalgalised (ja sisu poolest sotsiaalsed) ametikohad. Samas aga keskmine ministeeriumi ametniku palk on enamasti 2 000 eurot brutona. Hea töötaja (so vähemalt 5 aastat valdkonda tundev ekspert) palga läbirääkimised algavad 2500 eurost, samas Eesti keskmine palk on täna 1 292 eurot.

Seega kujunenud on olukord kus riigi ametnikkond on kujunenud hästikindlustatud jõukaks kõrgemaks keskklassiks, samal ajal erasektoris tervikuna (tegelikult kogu ülejäänud makse maksev ühiskond) ei olda võimelised selliseid palkasid maksma. Selline olukord on iseloomulik diktatuuririikidele, aga mitte demokraatlikele riikidele.

Sellist olukorda saab muuta ainult EKRE-t valides, sest rahvuskonservatiivide majandusprogramm annab võimaluse kõigile, hoides ära süveneva sotsiaalse ja varandusliku ebavõrdsuse.

Allikad:
https://www.stat.ee/ pressiteade-2018-133
https://www.err.ee/911270/ supikoogis-kaib-kohutait- saamas-uha-rohkem-lastega- peresid
https://www.stat.ee/ pressiteade-2018-053
http://eelnoud.valitsus.ee/ main#hq330MmS
https://www.stat.ee/stat- keskmine-brutokuupalk

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/juhtkiri/andke-haal-ekre-le-kes-tahab-riigi-rahvale-tagasi-anda-ja-tanase-klikivoimu-murda/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP