RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 23. veebruar 2019

Töötajaid hanitanud Rakvere lihakombinaadi juht saab linnalt aumärgi

Pirukas kui streigimurdja

Rakvere linnavalitsus otsustas anda vabariigi aastapäeva puhul teenetemärgi Rakvere lihakombinaadi juhile Anne Merele vaatamata sellele, et ta ei leidnud normaalset lahendust aasta tagasi puhkenud tapamaja töötajate pikaleveninud streigile
Eelmise aasta algul oli Mere vastu Rakvere lihatööstuse töötajate poolt nõutud suuruses palgatõusule. Ehkki taasiseseisvunud Eesti pikima tööstreigini viinud vastasseis tema avalikule kuvandile kõige paremini ei mõjunud, otsustas Rakvere linnavalitsus tänavu Meret tunnustada linna kõrgeima teenetemärgiga – Rakvere Kroonimärgiga.
Ometi põhjendas Rakvere linnapea Marko Torm (Reformierakond) otsust Mere pikaajalise panuse eest piirkonna majanduse arengusse ja tööhõivesse.
Delfi küsimusele, kas mulluste sündmuste taustal ei pruugi Merele kroonimärgi andmine veidi kohatu tunduda, vastas linnapea, et linnavalitus märgikavaleri üle otsustades suure meediatähelepanu osaks saanud teema üle ei arutlenudki.

Soome kontsernile HKScan kuuluvas Rakvere lihakombinaadis puhkes streik läinud aasta veebruaris, kui 21 töötajat nõudsid palgatõusu. Lihakombinaat streikijatele uut pakkumist ei teinud ning streigialgatajaid pigem kiusati taga.

HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere ütles tookord, et läbirääkimised tööandja ja 25 töötaja esindajate vahel kestsid 2017. aasta oktoobrist kuni detsembri keskpaigani ning lõppesid tulemuseta.
Streik kestis üke kahe kuu ning paljud probleemid jäid ikkagi lahenduseta.
Eile kirjutas Maaleht, et Rakvere lihakombinaat ütles ootamatult üles Eesti seakasvatajatele lepinguid, ostes selle asmele sead sisse Soomest.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/tootajaid-hanitanud-rakvere-lihakombinaadi-juht-saab-linnalt-aumargi/
_______________
Täieti arusaamatu. Aga kui Mere oleks saanud mingi autsu Soome töösturite poolt eduka streigimurdmise eest, siis oleks see täiesti mõistetav. Rakvere linnapea, kes astub ka sisuliselt vastu linna töötajatele, see on väga närune tegevus...
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP