RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 28. veebruar 2019

Venelased ei taha eestlasi Ida-Virumaale juurde, ETV+ võimendab seda meie endi raha eest

Narva ja Jaanilinn

Eesti maksumaksja poolt kinni taotavast ERRi venekeelsest telekanalist ETV+ tulev ei tööta alati sugugi siinsete venelaste eestiusku pööramisega, milleks see kanal justkui loodi. Vastupidi.

Pidev balansseerimine venemeelsel propagandal on läbi nähtav mitmest selle kanali saatest ja seriaalist.
Näiteks poliitilises saates “Rahvale tähtis”, mida juhivad ajakirjanikud Juri Nikolajev ja Sergei Stepanov, alustasid nad viimatist oma Narva stuudiost ülekantavat saadet paaniliselt stiilis “Kas Eesti armee valmistub sõjaks?”, viidates siin Eesti kaitseministeeriumi kõrge ametniku Kusti Salmi poolt hiljutisel majandusjulgeoleku konverentsil öeldule, kus ta märkis, et kaitseinvesteeringute iseloom näitab riigi valmistumist sõjaks. Selle teemaga venelaste ette minek on kui keksu mängimine miiniväljal.

Piirkonnale iseloomulik oli aga saateküsitluse püstitus ja selle tulemus. Küsimusele „Kas eestlasi tuleks Ida-Virumaale rohkem juurde tuua?“, vastas 38 protsenti vaatajaid, et võiks küll, kuid 62 protsenti ei taha eestlasi Ida-Virumaale juurde, mis tähendab selle piirkonnas elavate venelaste soovi
Ida-Virumaad veelgi rohkem venestada.

Sellega haakub ka saate põhiteema ehk Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi ümber puhkenud keeleprobleem. Rääkides riigikeelsest haridusest, jõudis saatekülaliseks kutsutud ERRi Ida-Virumaa reporter Rene Kundla tõdemuseni, et Eestis peab olema võimalus valida oma lapse õpikohaks täielikult venekeelne eliitkool.

Nii ongi sellele liimile läinud Keskerakond, kes soovib Kohtla-Järve riigigümnaasiumi teha kakskeelseks, kuigi samal ajal püüab meie president kampaania korras rohkem näidata Eesti kohaolekut Narvas.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/venelased-ei-taha-eestlasi-ida-virumaale-juurde-etv-voimendab-seda-meie-endi-raha-eest/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP