RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 28. märts 2019

Viimases hädas Kaja Kallas on valmis oma naha turule viima

Poliitperekond Siim ja Kaja Kallas.

Poliitika nagu lehmakauplemine – kuigi sai koguka häältesaagi, on Reformierakonna esimees Kaja Kallas valimiste järel nii hädas, et valmis lausa peaministritooli loovutama, peaasi, et oravad võimu juurde saaks.
Oma edu mannetult maha mänginud Kaja Kallas rääkis ETV saates “Esimene stuudio”, et kuigi tema partei ei ole sellist küsimust arutanud, siis tema isiklikult oleks valmis kaaluma peaministrikohast loobumist selleks, et pidada koalitsioonikõnelusi Keskerakonnaga.
Väriseva lõuaga Kallas hädaldas telestuudios, et Keskerakond, EKRE ja Isamaa tahavad Reformierakonna igal juhul valitsusest välja jätta.
“Ma ei oska seda öelda, kas ma jäin peole hiljaks, aga mulle tundus pigem nendest väljaütlemistest, et soov jätta Reformierakond välja oli väga tugev. Minu meelest suur küsimus on see, millele see soov tugineb. Kui varasemalt on välistatud teatud erakondi, siis see on väga põhimõtteline. /…/ Mis see välistamise alus meile praegu on? See, et me oleme olnud pikalt võimul?” rääkis viimasegi uhkuseraasu kaotanud Kallas, kes enne valimis välistas ise juba eos EKRE.
Endine ülbik on maa peale laskunud ning otsib tagantjärele endas vigu. Kallas tunnistas, et kui Keskerakond vastas Reformierakonna ettepanekule kõneluste alustamiseks eitavalt, tegi ta endale esialgu etteheiteid ja mõtles, mida ta oleks võinud teha teisiti.
Kallas lisas, et Reformierakond ei ole arutanud peaministrikohast loobumise varianti. Küll aga oleks ta isiklikult valmis seda kaaluma.
Samas unustab ta, et praeguses koalitsioonis kuuluks peaministri koht niikuinii Jüri Ratasele. Ja kui Reformierakond välistas juba algusest peale ühe erakonna, kes praegu võimukõnelusi peab, siis ei maksa ulguda, kui poliitoravaid endid välistama on asutud.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP