RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 12. aprill 2019

MATTI ILVES: "VALITSUSE MOODUSTAJA"

"Postimees": "Riigipea rõhutas kohtumisel Kaja Kallasega, et riigikogu valimistel enim hääli saanud erakonna esimees peab saama võimaluse teha väärtuspakkumine ning öelda, millest ta peaministrina tahaks seista ja millist Eestit ta tahaks ehitada.
«Just seepärast tegin täna esimesena ettepaneku moodustada valitsus Reformierakonna esimehele Kaja Kallasele,» lausus president Kaljulaid.
Kaja Kallasel on nüüd 14 päeva, et teha riigikogus ettekanne tulevase valitsuse moodustamise põhimõtetest ja saada parlamendilt toetus."

See on üpris naljakas ja lihtsalt üks aja viitmine, mingit valitsust ta muidugi moodustada ei saa. Sellest saab K.Kallas ka ise aru, aga ta lubas Reformikonna eest võidelda lausa viimse veretigani. Paraku on see võitlus koos sotsidega täiesti mõttetu.

Kuna on juba allkijastatud Eesti Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ning Isamaa Erakonna valitsusliidu aluspõhimõtted 2019-2023 (SIIN), siis seda naljakam see on.
Tegelikult ma soovitaksin kolalitsioonierakondadele mitte võtta osa sellest Riigikogu istungist ja propagandaüritusest kus Kaja Kallas tutvustab valitsuse moodustamise põhimõtteid. Las lihtslt istuvad koos sotsidega istungite saalis ja "moodustavad valitsust".

Muide, meie president Kersti Kaljulaid loodab siiski täiesti tõsiselt, et K. Kallasest saab peaminister, sest iga saadik on oma otsustuses vaba. Ta keeldus samuti ütlemast, kellele ta teeb järgmisena ettepeneku valitsus moodustada. Kaljulaid ütles vaid niipalju, et ta teeb ettepaneku personaalselt või ratsionaalselt.
Kas see neetud liberaal tõesti tahab tüürida Eesti uute valimisteni?

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP