RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 27. mai 2019

Ootamatu avastus: kõige õnnelikumad on usklikud naised

Kuigi viimased aastakümned on viljeldud liberaalseid poliitikaid ja väidetud, et see teeb inimesed õnnelikumaks, siis selgub USA-s ja veel 11 arenenud riigis läbi viidud uuringust, et kõige õnnelikumad on usklikud naised.

Põhjus on väga lihtne: usklikes perekondades pühendab mees oma aega perele kõige rohkem: koos käiakse kirikus ja loetakse õhtupalvust. Lisaks sellele eelistab 2/3 lastega naistest olla kodune, kirjutavad USA ühiskonnateadlased väljaandes New York Times.

Õnnelikud on ka teine äärmus: padufeministid. Ka nende puhul on määravaks asjaolu, et mehed on palju kodus ja aitavad tegeleda lastega.

Selgub, et nii konservatiivne usk kui progressiivne feminism (mis on samuti usk) seavad kõrgemad ootused abikaasadele ja isadele, seda erinevatel põhjustel, aga tulemuseks on naiste suurem rahulolu ja kvaliteetsem abielu.

Samas need, kes on nö keskmikud, ehk mõõdukalt usklikud või mõõdukalt feministid, ei oma sellist rahulolu abieluga. USA-s on aga kõige õnnelikumad konservatiivsed usklikud naised.
 Keskmine aeg, mida mehed pühendavad lastele on tõusnud 2,5 tunnilt nädalas 1965. aastal kuni 8 tunnini nädalas 2016. aastal.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP