RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 19. mai 2019

Riigikogu infotund, 15. mai 2019



Riigikogu liige Helmen Kütt küsis peaministri ülesannetes siseminister Mart Helmelt, kuidas kavatseb valitsus omastehooldajate olukorda parandada. Kütt viitas, et kõik kolm koalitsioonierakonda on lubanud murega tegeleda ning soovis selgitust, kuidas ja millal sellega algust tehakse.
Helme vastas, et valitsuse eesmärk on omastehooldajate koormust vähendada. Ta ütles, et hooldajatel võiks olla asendajad, kes annavad neile puhkepäevi ja võimaluse tööl käia. Samuti on ministri kinnitusel plaanis üle vaadata riigi ja omavalitsuste vaheliste kohustuste ja võimaluste tasakaal. Helme sõnul arutatakse neid küsimusi riigi eelarvestrateegia koostamisel, kus pannakse konkreetsed numbrid ja suunad paika. Minister andis lootust, et sügava puudega inimeste hooldamise eest makstav hooldajatoetus võib tõusta miinimumpalgani järgmisest aastast juhul, kui jõutakse selleks vajalike kokkulepeteni kohalike omavalitsustega. Tänases infotunnis olid saadikute küsimused suunatud siseminister Mart Helmele. Riigikogu liikmed soovisid saada vastuseid valitsuse positsioonide ja aktuaalsete poliitiliste sündmuste kohta seoses sellega, et siseminister osales infotunnis peaministri ülesannetes.
 Helme vastas Jevgeni Ossinovski küsimusele valitsuse plaanide, Jürgen Ligi küsimusele uue siseministri, Riina Sikkuti küsimusele vabaduste, Hanno Pevkuri küsimusele õigusriigi toimimise, Taavi Rõivase küsimusele Euroopa Liidu, Katri Raigi küsimusele riigi eelarvestrateegia 2020–2023, Heidy Purga küsimusele Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanike survestamise, Heljo Pikhofi küsimusele demokraatia aluspõhimõtete, Yoko Alenderi küsimusele haldusalas toimuva, Sven Mikseri küsimusele valitsuse ühtse poliitilise liini, Maris Lauri küsimusele süvariigi, Aivar Sõerdi küsimusele aktsiisipoliitika ja Jaak Madisoni küsimusele passides märgitud sünnikoha kohta.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP