RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 21. juuni 2019

MATTI ILVES: KES TULISTAS ALLA MALAISIA REISILENNUKI?

AP avaldas esimesed pärast Malaisia reisilennuki allatulistamist Ukrainas filmitud kaadrid Foto: Kaader videost

Malaisia reisilennuki allatulistamisega paistab, et ei ole kõik veel üheselt selge. Vikerraadio teatas 20.06.2019 keskpäevastes uudistes: Malaisia peamininister lükkas tagasi rahvuvahelise uurimiskomisjoni väited ja teatas et need väited tuginevad kuuldustel ja uurijatel ei ole õigus, et nede lennki tulistas alla Venemaa.
Vikerraadio avaldas muidugi vaid pooltõe, sest Malaisia arvab, et tegelik lennuki allatulistaja oli Ukraina, aga seda ei julge Vikerraadio isegi mainida.
Boeing 777 tulistati alla aastal 2014 Venemaal toodetud raketiga Buk ja kõik 298 pardalolijat said surma. Samasugused raketid olid kasutusel ka Ukaraina armees. Venelased on algusest peale väitnud, et süüdi on Ukraina ja esitanud rahvuvahelisele uurimiskomisjonile ka kõik andmed, ka sateliitidelt.
Paistab, et nad on suutnud ära veenda vaid Malaisia ja neile tundub, et varsti algav kohtuprotsess on poliitiline.

Ma üldse ei imesta, kui tegalik süüdlane oli Ukraina, sest nad on ennegi reisilennukeid alla tulistanud. 4. oktoobril 2001 Musta merre kukkunud Vene reisilennuki Tu-154 huku põhjuseks oli Ukraina õhutõrjeraketi S200 tabamus, teatas AP. Tel Avivist Novosibirskisse teel olnud lennuki pardal oli 66 reisijat ja 12 meeskonnaliiget.

Nii, et asi paistab olema veel võrdlemisi segane, aga eks näeb, mida varsti algav kohus lõpuks otsustab.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP