RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 9. juuni 2019

Minister Kert Kingo kutsub kokku töörühma, mis asub uurima e-valimiste turvalisust ja läbipaistvust

Kert Kingo võtab e-valimised luubi alla

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo algatas ametkondade vahelise töörühma moodustamise, mille eesmärk on hinnata elektroonilise valimissüsteemi ja elektroonilise hääletamise infosüsteemi protsesside ja turvameetmete vastavust kehtivale küberturbe regulatsioonile ja valimisseadustele.

Minister Kingo sõnul on e-valimised meie tulevik igal juhul, kuid valimissüsteemi on vaja teha selgemaks ja arusaadavamaks. „Selle töörühma ülesandeks saabki analüüsida valimissüsteemi protsesside turvalisust ja läbipaistvust ja vajadusel teha ettepanekuid selle parendamiseks,“ lisas minister.

Töörühma juhib Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning sinna kaasatakse Riigi Infosüsteemi Amet, Valimisteenistus, teadusasutused ning teised eksperdid. Töörühm esitab omapoolsed ettepanekud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministrile.

Töörühma ülesanne on e-hääletamise süsteemi analüüsida, teha ettepanekuid selle sõltumatuks rahvusvaheliseks testimiseks rahvusvahelisel platvormil ning vajadusel valimissüsteemi ja vastava seadusandluse täiendamiseks ja muutmiseks.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/minister-kert-kingo-kutsub-kokku-tooruhma-mis-asub-uurima-e-valimiste-turvalisust-ja-labipaistvust/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP