RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 15. august 2019

Harri Kingo: Meie ametnikkond halab

Jutt on 2. pensionisamba vabaks laskmise reformist. Ametnike hala on selline:

"Reform seab ebaausasse seisu need enne 1983. aastat sündinud inimesed, kes otsustasid 2001. aastal mitte teise sambaga liituda, sest lähtusid eeldusest, et sinna panustatav raha jääb seotuks pensioniea saabumiseni ehk kuni 40 aastaks. Möödunud on vähem kui pool sellest ajast ja nüüd tahetakse liitujatele ise panustatud raha koos riigipoolse lisaga peopesale laduda. Sambast toona loobunutel pole kätte saada aga midagi ehk see seaks nad ebavõrdsesse seisu."

Meie ametnikkond on täiesti ebapädev, kui selliste "õiglust nõudvate" mõtetega lagedale tuleb. Ametnikkond lihtsalt ise ei tea, kuidas ja millistest rahadest see 4%, mille riik justkui 2. pensionisambasse juurde paneb, tegelikult tuleb.

Tsiteerin - see selgitab:

"Töötaja brutopalgast läheb 2% pensionifondi. Riik lisab sellele töötaja palgalt arvestatava 33% sotsiaalmaksu arvelt 4% ja selle võrra jääb su riikliku pensioni (1. sammas) kindlustusosak väiksemaks."

Teisisõnu - see riigi 4% ei tule riigilt, vaid võetakse ära inimese 1.-st pensionisambast ja "selle võrra jääb su riikliku pensioni (1. sammas) kindlustusosak väiksemaks." Niisiis, kogu loodetud ja lubatud pensionite kasvatamine oli 100% Eesti Vabariigi pettus oma kodanike suhtes. Oli 100% vale, otsene valetamine oma rahvale.

Kes olid valetajad?

2. pensionisammas loodi 1. juulil 2002. Ajavahemikul 28.01.2002 - 10.04.2003 oli peaminister Siim Kallas. Enne Siim Kallast, 2. samba ettevalmistaval perioodil, oli peaminister 25.03.1999 - 28.01.2002 Mart Laar.

Ainus pensioni kasvatamise võimalus oli ja on, et 2. pensionisamba fonditootlus osutub suuremaks kui inflatsioon. Paraku, avalike andmete alusel on teada, et inflatsioon ületas pensionifondide tootluse 2 korda. Mis tähendab: 2. sambaga seotud inimesed kaotasid reaalselt oma raha ega ei võitnud midagi. Võitjad on need, kes 2. sambaga ei liitunud.

Imelik, et meie ametnikud, kes räägivad siin mingist õiglusest, seda lihtsat 2. samba rahastamise skeemi ei tea! Ei tea, et 2. samba 4% võetakse inimese 1.-st pensionisambast ja vastavalt see 1. sammas väheneb. Ning keegi midagi rohkem ei saa. Raha tõstetakse ühest taskust teise, mis pole raha hulka suurendav tegevus. Vastupidi - seal 2. samba "taskus" söövad inflatsiooonihiir koos fondihalduri ja tema suure palgaga seda tulevase pensionäri rahapakki üha väiksemaks. See on reaalne ebaõiglus, ametnikud!

Ametnikud kirjutavad oma halas avalikult täielikku absurdi. Jube mõelda - sellised "targad ja teadjad inimesed" meid reaalselt täna valitsevadki!

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP