RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 18. august 2019

Huvitavat pühapäevaks: Soome uutes toitumisnõuannetes soovitatakse esimest korda süüa vähem liha, ainult maitseks

Soome uutes toitumisnõuannetes, mille põhjal koostatakse ka koolide ja lasteaedade menüüd, soovitatakse esimest korda süüa vähem liha, seda vaid maitseks.
Praegu on käimas toitumisnõuannete uuendamine. Uus soovitus on süüa vähem liha, seda tulenevalt põhiliselt kliima olukorrast, vahendab Yle.

Uus soovitus tähendab ka seda, et koolide, lasteaedade ja hooldekodude menüüdes on senisest vähem liha. See on esimene kord, kui Soome toitumisnõuannetes soovitatakse süüa vähem liha.
Soovitus on süüa vähem liha ja rohkem taimset toitu. Taldrikule tuleks panna kodu lähedal kasvatatud toitu.

Liha söömise vähendamisega saab igaüks kaasa aidata keskkonna saastamise vähendamisele. Rahvusvahelise kliimakomisjoni nõuanne oli samuti vähendada liha tarvitamist, kuna muidu ei ole võimalik saavutada püstitatud eesmärke. Liha söömist ei pea lõpetama, aga seda tuleks vähendada.
Koolid peavad Soomes toitumisnõuannetega kaasas käima, kuna vastasel korral ei saada riigilt toetust. Koolisööklate menüüde muutmisega on võimalik kujundada üldisi hoiakuid.
Uute soovituste kohaselt võiks liha olla toidu juures pigem maitseks, mitte põhiroog. Eeskuju soovitatakse võtta Hiina köögist, kus liha kasutatakse samuti pigem maitseks taimse toidu kõrvale.
Soome ja teised Põhjamaad on toitumissoovituste osas koos USA-ga maailmas esirinnas, neist võtavad eeskuju teised riigid maailmas.

____________
Soome on nüüd üks juhtiv maa maailma päästmisesel inimtekkelisest kliimasoojenemisest ja just praegu tuleb tõesti midagi radikaalset ette võtta!
M.I.


 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP