RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 26. august 2019

MATTI ILVES: Austria Vabaduspartei (FPÖ) süütamise rünnaku eest vahistati Afganistani migrant

Afganistanist pärit rändaja on arreteeritud populistliku Vabaduspartei (FPÖ) büroo vastu korraldatud süütamiskatse kahtlusega.
Austria Kronen Zeitungi sõnul nägid Püha Pölteni rünnakus neli maskeeritud meest Alam-Austria FPÖ partei peakorteris Molotovi kokteilide plahvatusi, et seda maha põletada.

Rünnaku ajal põhjustas üks Molotovi kokteili hoidev mees veel ühe rünnaku, et tulekahju süttis pärast seda, kui ta sinna kogemata maandus. Kogu sündmus jäädvustati CCTV-s.

Ründaja tulekahju tagajärjel tekkinud põletus aitas teda politseil tuvastada pärast seda, kui ta pärast pealetungi haiglasse ilmus. Väidetavalt käitus Afganistanist rändajaks osutunud mees käitumast nii, et haigla õed uskusid, et see nõuab politsei tähelepanu.
Politsei usub, et Afganistani sisserändaja rünnaku motivatsioon on populistliku FPÖ massivastane rünne.

Austria endine presidendikandidaat ja FPÖ juht Norbert Hofer ütles süütamise rünnakut kommenteerides, et kui see on tõsi, siis „see isik kaotab kõik õigused kaitsele ja ta tuleb välja saata.“ Hofer mainis ka, et oli õnn, et keegi ei saanud vigastada rünnaku ajal.

Kuid FPÖ pole ainus rahvuslik populistlik partei Euroopas, kus nende poliitilisi büroosid vägivaldselt rünnatakse.
Eelmisel aastal pommitati Itaalias Trevisos Matteo Salvini Liiga partei partei peakorterit. Seoses pommitamisega arreteeriti Hispaania vasakäärmuslane Juan Antonio Sorroche Fernandez.

Jaanuaris lasti Saksamaa AfD kontorid Döbelni linnas tulekahju pommitada. Eelmisel kuul pani tundmatu ründaja rühmitus AfD noorteharu suvefestivalile puidust vaatetorni, kus mõlemad AfD poliitik Sebastian Koch ja tema elukaaslane magasid.
Veidi enam kui nädal tagasi süüdati Saksamaal Krefeldis AfD partei ametniku auto.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP