RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 20. september 2019

Mart Helme ei osale EL-i siseministrite immigratsiooni-teemalisel Malta kohtumisel: me nagunii ei võta Vahemere migrante vastu!

Siseminister Mart Helme.

Siseminister Mart Helme ei sõida Maltal esmaspäeval toimuvale EL-i siseministrite kohtumisele, kus arutatakse valitsusvahetusega migratsioonivastasusest loobunud Itaalia väljapakutud uut rändemehhanismi.
Helme sõnul otsustati valitsuses juba suvel, et Eesti ei osale mitte mingisugustes üle Vahemere tulevate migrantide laialijaotamise kavades. “Selle valitsuse seisukoht on, et me ei osale mingis sundjaotamises ega tõsta toru enne, kui on vaja sellele veto panna,” lausus ta.

Siseminister lisas, et kuigi on tulnud soovitused vähemalt Maltale kohale minna, et oma seisukoht edastada, ei osale Eesti siseministri tasemel isegi mitte diskussioonides, seisukohad saavad edasi anda ka ametnikud. “Meil pole Maltal midagi öelda, sest me nagunii ei võta Vahemere migrante vastu!” toonitas ta.
Prantsuse president Emmanuel Macron ja Itaalia peaminister Giuseppe Conte nõudsid kolmapäeval Euroopa Liidu rändepoliitika ümbertegemist, sest “see ei toimi ning riigid pole selle jõustamisel piisavalt solidaarsed.”

Macron ärgitas koostama lepet, milles peavad osalema kõik EL-i riigid. Kõrvalejääjaid ootab rahaline karistus, rõhutas ta ning kordas sellega Itaalia nõudmist. Eesti on seega otsustanud, et ei allu sellisele hirmutamisele, ähvardamisele ja väljapressimisele “solidaarsuse” sildi all.
Siseminister Mart Helme on kindel, et selline ettepanek nagunii toetust ei leia, sest neid riike, kes ei nõustu immigratsiooni niisuguse käsitlusega, mida praegu välja pakutakse, on peale Eesti veelgi, ja mitte vähe. Sama kindel on ta ka selles, et ettepanekuga tullakse üha uuesti välja ja targem on aruteludesse üldse mitte laskuda.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/mart-helme-ei-osale-el-i-siseministrite-immigratsiooni-teemalisel-malta-kohtumisel-meil-pole-seal-midagi-oelda/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP